An școlar aniversar:

un deceniu de activitate

Pregătirile pentru începutul anului școlar 2021-2022 au fost pline de surprize și realizări pentru membri comunității noastre școlare. Practic, noi nu intrăm niciodată în vacanță pentru că aici, la LTN, educația nu stă pe loc indiferent de calendar. Am avut astfel câteva oportunități inedite de-a lungul lunilor de vară, printre care și vizitele mai multor mentori din cadrul programului Învață de la Viață și membri ai Consiliului Științific al LTN. Cu ocazia Reuniunii Anuale a Consiliului Științific, am putut fi alături de personalități a căror activitate a adus schimbări importante în societatea românească iar elevii noștri au avut onoarea și bucuria de a sta de vorbă îndeaproape cu Alexandru Mironov, dr. ing. Dumitru Prunariu, Radu Croitoru sau acad. Nicolae Victor Zamfir.

Theodora Gorănel, elevă în clasa a XI-a a stat de vorbă cu domnul acad. Nicolae Victor Zamfir despre motivul pentru care a ales să se implice în dezvoltarea modelului nostru educațional – „Școală pentru Viață” sau despre evoluția educației în contextul actual. Mesajul domnului academician poate fi vizionat în continuare:

Domnul dr. ing. cosmonaut Dumitru Prunariu, prieten și mentor al școlii noastre a avut amabilitatea de a dezbate, împreună cu prof. dr. Alexandra Bărbulescu viitorul educației tinerelor generații, eficiența învățării în context actual dar și ultimele noutăți cu care Liceul Teoretic Național începe noul an școlar: clasa viitorului și metodele inovative pe care ne dorim să le aplicăm în educația pentru viață a elevilor noștri.