Calendar 2022

Un proiect @ Școala pentru Viață

Este prima zi de luni din anul 2022 și ar trebui să ne limpezim mintea și trupul căutând în noi și în jurul nostru o coerență care să ne așeze domol pe traiectoria anului care se așterne în fața noastră. Este benefic ca, la început de an, să ne trasăm obiective clare, să reiterăm angajamente, să facem afirmații pozitive și să adunăm toate speranțele și visurile la un loc pentru o vibrație puternică. 

La „Liceul Teoretic Național”, fiecare zi de luni vine cu o energie aparte. Astăzi, însă, poate mai puternic ca niciodată, avem mai multe revelații pe care le împărtășim cu voi, comunitatea noastră școlară:

  • Am intrat în al 10-lea an de existență al școlii noastre. Acum 10 ani se înfiripa ideea înființării unei școli deosebite care să producă o diferență notabilă în învățământul românesc. Noi credem că reușim în fiecare zi să ne apropiem de acest deziderat și promitem să dezvoltăm Modelul LTN – Școală pentru viață, în acord cu vremurile pe care le trăim și cu aspirațiile tinerilor pe care îi formăm. 
  • Proiectele noastre educaționale ca Învață de la Viață, Jocul LTN sau La pas prin Țara mea și altele la fel de interesante rămân piloni eșențiali în pacursul academic al elevilor noștri și inovează continuu modalitatea de a face educație. Am demonstrat că avem capacitatea de adaptare fără a renunța la esența și eficiența programelor academice pe care le-am creat pentru copii. 
  • Mulți dintre noi, elevi, profesori și părinți, au crescut odată cu școala și au reușit să se identifice cu valorile și misiunea comună care îi ghidează. Astfel, am dezvoltat împreună povești de succes cum ar fi: Biblioteca LTN – un proiect atât de dinamic, care a oferit de-a lungul anilor soluții și resurse pentru toate etapele dezvoltării academice, Revista „D’ale LTN-ului” – proiectul de suflet al elevilor noștri, o activitate 100% dedicată pasiunilor și talentelor lor sau Bursele LTN, care au reprezentat o reală oportunitate oferită de la LTN tinerilor performanți de a se realiza academic și profesional. 

Ar mai fi și altele de menționat într-o retrospectivă (sau perspectivă) a activității noastre, dar mă opresc asupra celui mai recent proiect al nostru, care se lansează astăzi, în prima zi de luni a anului 2022: pentru că am petrecut împreună 10 ani de la înființarea „Liceului Teoretic Național”, Calendarul anului 2022 a devenit un proiect firesc al întregii comunități școlare: elevi, profesori și părinți. 

Ne-am pus laolaltă eforturile, pasiunile și talentele, pentru a realiza un calendar interactiv care oferă recomandări de lectură, muzică, evenimente și filme pentru fiecare lună a anului.

Ce poate fi mai frumos decât să dăm împreună valoare TIMPULUI petrecut în școală și în afara ei?

Veți descoperi în paginile acestui calendar lucrări de artă realizate de elevii LTN în cadrul orelor de educație plastică, citate motivaționale culese din toate vremurile și domeniile care să ne inspire activitatea pe tot parcursul anului, pe care le-am ales cu grijă împreună cu părinți, bunici și profesori, recomandări de carte pentru relaxare și dezvoltare personală adresate tuturor vârstelor, idei de evenimente la care puteți participa alături de familie și prieteni, muzică și filme pentru a transforma fiecare lună a anului în experiențe și amintiri deosebite. 

Vă invităm, cu emoția oricărui început, să parcurgeți deja recomandările lunii ianuarie! Echipa LTN vă dorește un an rodnic, plin de realizări academice, dar și non-formale!