Suntem campioni la Șah
Liceul francez Anna de Noailles ne-a lansat o invitație pentru a participa la prima ediție a Turneului internațional de șah LFB Anna de Noailles 2022 / The International Chess Tournement LFB Anna de Noailles, care s-a desfășurat față în față, în incinta școlii, vineri, 18 martie de la 9:00 la 13:00.
Evenimentul a reunit elevi cu vârsta între 6 și 16 ani, în conformitate cu patru categorii de vârstă: U8, U10, U12, U16. Echipele au concurat în sistemul elvețian în 6 runde (cadență 10+5). Experiența a fost deosebită și credem că participanții, indiferent de vârstă sau nivelul de joc, vor avea ce povesti după această competiție.
Elevii LTN au concurat cu diferite școli internaționale și românești din București, oferind astfel ocazia de a implica tinerii într-un turneu care îi aduce împreună în jurul tablei de șah. La categoriile de 8, 10, 12 și 16 ani au participat 10 elevi din cadrul Liceului Teoretic Național. Micii șahiști s-au întors cu 4 premii de podium:
- (cat. 10 ani) – Victor Mocanu, clasa a III-a – Cupă pentru Locul I
- (cat. 16 ani) – Matei Cristea, clasa a VIII-a B – Cupă pentru Locul I
- (cat. 8 ani) Tudor Mocanu, clasa I A – Locul III, Medalie Bronz
- (cat. 12 ani) – Albert Floroiu, clasa a IV-a B – Locul III, Medalie Bronz
În cadrul școlii noastre organizăm diferite cluburi vocaționale pentru a încuraja elevii mai mici sau mai mari să-și dezvolte personalitatea în funcție de înclinațiile, talentul sau hobby-urile lor. La clubul de șah sunt înscriși aproximativ 20 de elevi care se pregătesc săptămânal îndrumați de Gabriel Grecescu, Maestru Internațional de șah:
„Am început să practic acest sport la vârsta de 6 de ani. De-a lungul carierei profesioniste am obținut numeroase medalii la campionatele naționale si internaționale, atât în cadrul competițiilor pe echipe, cât și a celor individuale. Programa după care lucrez a fost special creată pentru a asigura un progres calculat al copiilor și menținerea interesului lor asupra jocului sah. Datorită acestui fapt, cursurile sunt interactive, iar implicarea fiecarui copil este în mod constant încurajată.”
Gabriel Grecescu, instructor șah
Educația vocațională non-formală realizată prin activitățile „Extra LTN” propune „școala după școală”: elevii pot rămâne în incinta LTN până la ora 18:00 desfășurând activități diverse iar mentorii LTN creează ocazii pentru cei mici de a-și descoperi afinitățile și talentele, viitoarea profesie sau hobby-urile de mai târziu.
Cluburile propuse de LTN sunt susținute de instructori cu experiență, colaboratori experți și mentori ai LTN. Obiectivul este de a oferi elevilor modele de viață și oportunitatea de a-și dezvolta potențialul nativ și de a se cunoaște pe sine.