Proiectul „Event Horizon”

Cătălina Lupu

profesor limba engleză

Trecând adesea, în drumul spre școală, pe lângă clădirile de birouri ce se ridică impunătoare pe Calea Griviței 84-98, privirea mi-a fost atrasă la un moment dat de o nouă sculptură-instalație ce se remarcă în fața uneia dintre intrări.

Cum mediul înconjurător, cu precădere cel artistic, este întotdeauna o sursă de inspirație, m-am gândit să materializez această inspirație la clasă. Și cum altcumva decât printr-o activitate cu caracter interdisciplinar.

Astfel, am creat un creuzet în care am adunat și prelucrat lecții cu conținuturi de vocabular, comunicare și înțelegere în Limba Engleză, literatură, artă, geografie, pe care le-am transformat mai apoi într-un happening de mișcare și improvizație teatrală și interacțiune socio-emoțională. Așa se face că, în cadrul Atelierelor de Teatru, „Drama and Improv Games”, din datele de 30 și 31 aprilie, am pornit „La pas prin țara mea” pe Calea Griviței 84-98, spre clădirile The Mark, la o aruncătură de băț de Liceul Teoretic Național.

Împreună cu copiii claselor 1A și 1B l-am întâlnit pe artistul contemporan Stoyan Dechev metamorfozat într-una dintre lucrările sale, „Event Horizon”, și am făcut ceea ce ne-a îndemnat Brâncuși:

„… Trebuie să le iubești și să ai dorința să te joci cu ele… Eu vreau să sculptez forme care pot da bucurie oamenilor. ”