Pasiunea mea de 10

Iordache Adriana

prof. Adriana Zaharia

Învățământ primar

#10anidenota10 #10aniLTN

Pasiunea mea de 10 – O temă pentru părinți, dar și elevi, chiar dacă nu sunt la finalul studiilor liceale: ne ajutăm copiii, viitori noștri adulți să aibă încredere în visul și în pasiunea lor. Interesul lor, la fel ca și personalitatea, îi pot influența să aleagă o profesie pe care să o realizeze cu plăcere în fiecare zi. 

Edmond Chiriță-Mihai este pasionat de jocurile pe calculator. El a învățat să creeze jocuri pe scratch.com .

„La început, programarea este grea, dar cu timpul devine ușoară … Sunt foarte mândru de realizările mele și sunt special, deoarece am descoperit secretele jocurilor video!” 

 Elev în clasa a II-a A, Darius Petcu este pasionat de baschet încă de mic, de când se juca cu tatăl lui în parc.

„De un an mă antrenez la un club sportiv. În vară voi participa la un campionat ”. Pasiunea se îmbină cu încrederea de sine: „Eu sunt bun la baschet, deoarece sunt: rapid, am brațe puternice și minte ageră.” 

Un alt elev pasionat de sport, Dumitrache Ștefan Stavros are o pasiune pentru fotbal. Acest joc de echipă îl practică oricând, în pauză, la ora de fotbal și acasă.  El este dotat cu echipamente, dar mai ales cu pricepere.

Eu consider că sunt priceput la acest sport mai ales pe poziția de atacant. De ziua mea, vreau să merg pe stadionul din Barcelona.”

Născut în Anglia și vorbitor de limba engleză, Eric-Andrei Rădăvoi nu are doar o pasiune ci și un mod de viață. Limba engleză este peste tot: în familie, în vacanță și chiar în parc. Această pasiune îl poate ajuta la studii sau în viitoarea lui carieră.

„Eu iubesc limba engleză. Știai că acest lucru mă face pe mine special?”  

Iubitori de animale, Eliza Theodora Hudubeț și Adrian Gane au un cățel respectiv o pisică acasă.  Eliza ne dezvăluie din secretele dresajului:

„Eu folosesc mâna în dresarea câinilor. Cu una țin lesa și reușesc să controlez câinele, iar în cealaltă țin gustările delicioase. Prin anumite semne ale mâinii câinele înțelege ce să facă.” 

Adrian Gane își iubește pisica, o ocrotește, o duce la veterinar.

„Pe viitor mi-aș dori să înființez o Asociație de Ocrotire a pisicilor.”

Iubitor de artă, Alex Buculei cântă la pian. Chiar dacă este la început cu această pasiune, el este dornic să învețe cât mai multe partituri.

„Cânt la pian… deoarece ador muzica și mă relaxează!”