Jurnal de sărbătoare: #10aniLTN

prod. dr. Alexandra Bărbulescu

Director Comunicare

Liceul Teoretic Național împlinește 10 ani de activitate școlară! E ziua noastră, a comunității școlare unde ne petrecem majoritatea timpului nostru. Aici învățăm, iubim, sperăm, avem curaj, explorăm, greșim, creștem!

Am avut ocazia să celebrăm împreună EDUCAȚIA PENTRU VIAȚĂ și vrem să rămână scris un jurnal al bucuriei și al activităților desfășurate cu această ocazie! 

Timp de o săptămână am desfășurat activități care au legătură cu viziunea școlii noastre. Mai mult decât atât, pe tot parcursul anului școlar am realizat o mulțime de povești cu sens care întăresc misiunea Modelului nostru educațional. Vă invităm să ne urmăriți în continuare, pentru că primul deceniu de activitate al LTN este doar începutul! 

LTN 10 ani de activitate
  • Ziua 1

După ce elevii claselor a X-a au prezentat rezultatele lucrărilor proiectului nostru „Jocul LTN”, elevii de clasa a IX-a au preluat ștafeta de la colegii lor mai mari și se pregătesc ca la anul să cucerească planeta Marte, îmbinând armonios mai multe cunoștințe din discipline diverse pe care le învață la școală. Jocul LTN este un proiect care evaluează formativ potențialul și înclinațiile elevilor de liceu, oferind tinerilor orientare academică și profesională pentru viitor.

O instalație artistică a fost dezvelită cu ocazia inaugurării Zilelor LTN! Am expus astfel, în cuvinte și imagine 3D, semnificația celor 10 ani de activitate și valorile pe care școala noastră le promovează. Puteți viziona acest proiect pe parcursul întregii săptămâni, în Sala de Sport și apoi în holul școlii.

Domnul general lt. Virgil Bălăceanu (mentor LTN) ne-a oferit ocazia de a afla din tainele profesiei de militar, stând de vorbă cu elevii de gimnaziu și liceu. Această întâlnire deschide o serie de dezbateri alături de mentorii și prietenii noștri care sunt personalități în diverse domenii ale societății și de la care elevii LTN pot beneficia de adevărate lecții de viață.

Povestea noastră merge mai departe!

  • Ziua 2

Am început a doua zi de sărbătoare cu deja tradiționala fotografie de familie a comunității noastre, care s-a realizat chiar la primele ore ale dimineții, sub un cer senin, ca gândurile noastre! Această fotografie, deloc ușor de încadrat, reprezintă mereu un prilej de bucurie și de a fi împreună.

Apoi, clasele de liceu au participat la o lecție deschisă: „România: stat de drept” prezentată de Asociația Expert Forum (EFOR).

Spre după-amiază cei mai mici dintre noi s-au delectat cu un spectacol pus în scenă de prietenii noștri de la UNATC I. L. Caragiale. „Tabloul vrăjit” a fascinat tinerele personalități creative din școala noastră!

Zilele LTN continuă cu activități care exprimă valorile și misiunea școlii pentru viață! 

  • Ziua 3

Încă de la primele ore ale dimineții ne-am adunat, cu mic, cu mare, să sărbătorim rezultatele academice ale elevilor noștri: premierea olimpicilor și a celor care au obținut medalii de podium la concursurile naționale și internaționale! Aproape 100 de elevi de la clasele de primar și până la clasele a XII-a au reprezentat Liceul Teoretic Național aducând cinste și mândrie școlii și profesorilor noștri. Performanțele lor sunt dovada că misiunea modelului nostru educațional a fost îndeplinită!

Ziua a decurs relaxat apoi, alături de geologul Cristian Lascu, mentor LTN și prieten al comunității școlare. Cercetătorul a venit să ne povestească despre toate exponatele din cadrul Expoziției LTN, obiecte ciudate, tehnologie veche și alte minuni de la care învățăm astăzi, chiar dacă nu le mai folosim zi de zi.

Mâine vă așteptăm la meciul aniversar: profesori vs. elevi – Cupa LTN 10 ani!

  • Ziua 4

Cupa #LTN10ANI s-a jucat astăzi la Liceul Teoretic Național. În fiecare an avem parte de aceste meciuri unde toată școala vuiește de voie bună și susținere pentru echipele favorite. Profesorii au fani printre elevii de primar, iar elevii de liceu și gimnaziu dezvoltă ambiții serioase când vine vorba de a câștiga în fața dascălilor.

Astăzi am făcut istorie la meciurile aniversare de fotbal și baschet: mentorul nostru Doina Melinte, multiplă campioană olimpică a avut amabilitatea de a decerna cupele, în timp ce domnii Mircea Bârnaure (ing. constructor, conferențiar) și Florin Jianu (antreprenor) s-au alăturat echipei de profesori pentru a petrece timp de calitate în comunitatea noastră. Le mulțumim tuturor pentru prezență și efort! Galeriile noastre au fost în extaz la fiecare gol marcat!

Mâine vă așteptăm la Lansarea revistei LTN și la Ultimul Clopoțel al claselor a XII-a!

  • Ziua 5

Ultimul Clopoțel a sunat astăzi pentru absolvenții claselor a XII-a! Emoții, lacrimi, recunoștință, amintiri, recunoaștere și urări pentru viitor – pe toate le-am experimentat la cote maxime alături de părinți, elevi și profesori. La Mulți Ani LTN! Succes absolvenților LTN! Am scris împreună o poveste memorabilă care pentru voi continuă în viața de adult! Felicitări!

Compania Ursului Brun ne-a fascinat copii cu un spectacol de istorie vie: ateliere de olărit, pielărie, fierărie și demonstrații de tehnici de luptă, prezentare de arme și armuri, reconstituirea unor obiceiuri și activități din vremuri străvechi – toate acestea au conturat tabloul unei lecții interdisciplinare de neuitat!

Tot astăzi am lansat publicului larg Revista „D’ale LTN-ului” nr. 10 / Mai 2022  – un număr special și aniversar ce reunește toate minunile care se petrec în comunitatea școlară! Vă invităm să lecturați aceste pagini lucrate cu pasiune de către elevii noștri!

La Mulți ani #LiceulTeoreticNational!