În comunitatea #LTN punem accent pe legătura dintre performanța academică a elevilor noștri și starea emoțională a acestora. Conceptul “Școală pentru viață” este un alter ego al #LTN, un mix între materiile specifice programei școlare și programele proprii ale modelului #LTN, care au ca scop dezvoltarea unor abilități pe care copiii de astăzi, adulții din viitor, le vor folosi pentru a face față provocărilor din afara școlii. Susținem procesele motivaționale si cognitive ale elevilor noștri cu sprijinul cadrelor didactice, a specialiștilor școlii și a unui model performant de educație.

La Liceul Teoretic Național înscriem elevi, nu note! Misiunea noastră este de a pregăti și de a forma caractere, iar modelul de educație pe care îl implementăm își propune ca toți elevii care învață în #LTN să știe foarte clar, când finalizează studiile, ce drum urmează mai departe. Modelul #LTN – Școală pentru viață – presupune 8 programe complexe, ce se desfășoară anual, pe parcursul a 13 ani, și îi ajută atât pe elevi, cât și pe părinți să observe cum evoluează de la un an la celălalt, astfel încât ei să aibă o viziune clară asupra parcursului lor academic și profesional.

Dovada că modelul nostru funcționează sunt rezultatele academice îmbucurătoare și încurajatoare pentru Liceul Teoretic Național. Copiii noștri au avut cunoștințele și motivația necesare obținerii unor rezultate foarte bune la cele 2 examene naționale de anul acesta: Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Evoluția lor o observăm constant, dar una dintre cele mai relevante analize este cea bazată pe mediile de intrare la Liceul Teoretic Național și, ulterior, mediile de la absolvire. Rezultatele obținute de elevii noștri la examenul de #bacalaureat confirmă acest demers pe care l-am început în urmă cu 10 ani de Școală pentru viață.

O analiză riguroasă a rezultatelor elevilor noștri ne oferă o perspectivă clară asupra progresului școlar. Din cei 31 de absolvenți de liceu de anul acesta, 75% au obținut medii peste 8 si 9, rezultate care au crescut semnificativ, cel puțin în ultimii 4 ani, în rândul absolvenților noștri. Ne mândrim cu liceeni care își mențin nivelul ridicat în fiecare an, cu medii peste nota 9, atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat. De asemenea, la peste 65% dintre absolvenții de liceu se observă o evoluție remarcabilă la examenul de Bacalaureat, medii cu 2-3 puncte mai mari față de mediile obținute la Evaluarea Națională. Ne mândrim cu un număr mare de absolvenți admiși la universități de top din țară, dar și din străinătate.

În ultimii 10 ani, elevii noștri au obținut peste 300 de premii la concursurile și competițiile școlare. Dintre acestea, 35 de premii au fost câștigate la olimpiadele naționale și internaționale.

La Liceul Teoretic Național antrenăm mințile copiilor încă din clasele primare și îî încurajăm să participe la concursuri naționale din varii domenii. Comper și Gazeta Matematică Junior sunt două dintre competițiile la care cei mici participă în fiecare an și se califică la etapa națională. Anul acesta, din cei 50 de elevi care au reușit această performanță, jumătate au obținut locul I, atât la limba română, cât și la matematică. La concursul organizat de Editura Corint JuniorBook trailere Smart Age 2021-2022, din cadrul proiectului educațional interdisciplinar CITESC, DECI EXIST, elevii noștri au fost obținut locul I la toate secțiunile.

Toate acestea sunt posibile datorită parteneriatului pe care îl menținem constant cu elevii și familiile acestora, experienței educaționale pe care o oferim, punând la dispoziție o gamă variată și adaptată la nevoile pieței, de activități extrașcolare, care stimulează capacitățile creatoare, aptitudinile și aspirațiile elevilor noștri, dar și formării continue a cadrelor didactice.

Fiecare nivel de școlarizare le oferă elevilor din #LTN experiențe și motivații noi, astfel că, odată ajunși la liceu, și, ulterior, după absolvire,  ei știu exact care le este parcursul în viață.  Tudor Constantin Păișanu, multiplu olimpic național și internațional la matematică și științe, este unul dintre absolvenții Liceului Teoretic Național. A obținut media 9.55, anul acesta, la examenul de bacalaureat. După 6 ani petrecuți în comunitatea #LTN și un palmares impresionant de premii obținute la numeroase  olimpiade internaționale, Tudor a ales să studieze la Universitatea Ecole Polytechnique din Franța. Școala noastră i-a oferit o bursă de studii încă din clasa a VII-a. “Creditul pentru performanțele mele înalte nu îmi revine numai mie, ci și profesorilor extraordinari din acest liceu care m-au îndrumat de-a lungul”, declară Tudor. Are un vis de la vârsta de 12 ani: să lucreze în cercetare în domeniul matematicii. După ce visul va deveni realitate, și-a propus să se reîntoarcă la Liceul Teoretic Național și să inspire și alți copii care au un vis.

Alexandra Curea, elevă în clasa a XI-a, a fost medaliată, anul acesta, cu aur la Olimpiada Națională de Fizică și cu bronz la Olimpiada Internațională Zhautykov. La matematică a obținut medalia de aur la International Youth Math Challenge, premiul I la Olimpiada Internațională Formula of Unity, de la Sankt Petersburg și medalia de aur la International STEM Olympiad. Până să fie eleva noastră, avea înin  palmares 30 de medalii și premii obținute la concursuri și olimpiade naționale. Liceul Teoretic Național i-a deschis perspectiva către o nouă etapă în viața ei, participarea la olimpiade de talie internațională.

Visez sa studiez, cu bursă integrală, la o universitate de top din lume, fizică și matematică aplicată sau domenii de nișă între cele două, Neuroștiințe, Inteligență Artificală sau Nanotehnologii

Alexandra Curea

În perioada 4 – 11 iulie 2022, absolvenții de gimnaziu își pot completa fișele de înscriere la liceu. Este etapa în care elevii își aleg opțiunile, în ordinea preferințelor. Ulterior, are loc repartizarea computerizată. Liceul Teoretic Național pune la dispoziția elevilor de liceu, pentru anul școlar 2022-2023, 60 de locuri, distribuite astfel: 30 locuri la profilul real și 30 de locuri la profilul umanist. 

Mult succes în continuare! Suntem mândri și recunoscători de tot ceea ce au realizat elevii noștri în Liceul Teoretic Național!