PRIMA ZI DE ȘCOALĂ ÎN CAMPUSUL #LTN

Prima zi de școală în #campusulLTN este momentul (re)întâlnirilor. Între colegi, noi sau cei cunoscuți, între profesori și elevi, între părinți și comunitatea #LTN. Și ne-am dorit ca această (re)vedere emoționantă să fie o experiență unică. În aer liber, într-o zi plăcută de toamnă, înconjurați de multă culoare, zâmbete și zumzete de copii, cu părinți fericiți și mulțumiți că își lasă copiii în siguranță în școala noastră.

 Începem noul an școlar sub aceeași deviză #LTNșcoalăpentruviață, cu un model pe care îl urmăm de 10 ani și pe care ne propunem să îl dezvoltăm în următorii 10 ani. Începem #LTN 2.0!

Ora 8:30. Pe poarta școlii pășesc hotărât, dar și cu emoție, copiii însoțiți de părinți și bunici. Se opresc în dreptul baloanelor colorate și fac o fotografie, o amintire pe care toți o avem din prima zi de școală. Din priviri își caută educatoarea, învățătoarea sau profesorul diriginte. Sunt îndrumați și conduși de către echipa #LTN spre ceilalți colegi de clasă. Se bucură și abia așteaptă să împărtășească cu prietenii lor experiențele trăite în timpul verii. Intrarea în colectivitate, socializarea și timpul de calitate petrecut în comunitatea noastră sunt esențiale pentru generația actuală. 

La ora 9:00 începe festivitatea de deschidere a noului an școlar. În #campus, toată lumea cântă la unison imnul național. Directorul fondator al Liceului Teoretic Național, profesor dr. Silvia Moraru, le urează tuturor bun venit și succes în noul an școlar. În public, peste 500 de elevi și părinți. Alături de ei învățătorii, educatorii și profesorii, care îi încurajează și îi motivează. Urmează un an școlar cu schimbări și adaptări la nou, dar pentru noi provocările fac parte din activitățile de zi cu zi din școală. 

În Liceul Teoretic Național sunt peste 60 de cadre didactice care au ales #școalăpentruviață din dorința de a face parte dintr-o echipă care generează energia schimbării, care se reinventează și face ca mecanismul, numit “educație”, să funcționeze.După prezentarea întregului corp profesoral, elevi de succes din #LTN au împărtășit din experiența lor academică și au oferit, simbolic, “Cheia succesului” colegilor mai mici, cărora le-au urat un an plin de realizări. 

Theea Jianu, elevă în clasa a V-a i-a înmânat “Cheia succesului” lui Philip Lourenco, elev în clasa a IV-a: “Această cheie nu deschide vestiare, ci viitorul!”

Octavian Gane, anul acesta elev în clasa a IX-a a predat “Cheia succesului” Evei Vânătoru, elevă în clasa a VIII-a, care a împărtășit cu noi o perspectivă demnă de toată lauda: “Un om poate pierde totul, dar există un lucru pe care nu-l poate pierde: EDUCAȚIA.  De aceea este important pentru noi să acumulăm cât mai multe informații de la profesorii noștri din LTN.”

Ioana Stoica, proaspăt absolventă a Liceului Teoretic Național, i-a lăsat “Cheia succesului” lui Călin Badea, elev în clasa a XII-a, căruia i-a transmis: “Clasa a XII-a este un an dificil, diferit de restul anilor de liceu, plin de emoții, dar este și un an frumos. Îți doresc mult succes și să ai încredere în tine!”

Alături de comunitatea noastră a fost și Radu Croitoru, manager Radio România Cultural și părinte, care le-a transmis copiilor să își urmeze drumul în viață: “În școala românească au fost tot felul de anotimpuri legislative, anotimpuri ale manualelor, ale tezelor, ale notelor. Este foarte greu să treci prin toate aceste anotimpuri și totuși să ții drumul drept. Și cred că acesta este îndemnul meu pentru voi: mergeți pe drumul vostru! Baftă tuturor vă doresc!”

După toate aceste momente emoționante, elevii, însoțiți de învățători și diriginți au intrat în clase. Pentru fiecare dintre noi, prima zi de școală este o amintire pe care o purtăm tot timpul în suflet!