Poveștile Orașului @LTN

Liceul Teoretic Național a lansat concursul „Poveștile orașului”

Elevii, de la mic la mare (primar, gimnaziu și liceu), pasionați de istorie recentă, literatură, cultură urbană, călătorii și vizite inedite la diverse evenimente ale urbei, curiozități, legende urbane și cutume locale, au oportunitatea de a participa la acest concurs de scriere creativă, ce are ca scop promovarea poveștilor și legendelor din București. Toate minunile descoperite în oraș își vor afla locul cuvenit în paginile unui volum scris de tinerii pasionați! 

Care sunt pașii pentru a fi autor de Povești ale Orașului?

Pasul 1: Documentarea temei

Pasul 2: Alegerea subiectului inspirat din monumente istorice, povești sau legende

Pasul 3: Redactarea povestirii – maximum 4 pagini, poți participa cu o singură povestire, creație proprie și originală

Pasul 4: Înscrierea în concurs – la adresa roxana.neacșu@liceulnational.ro

Pasul 5: Selecția poveștilor câștigătoare – cunoaște juriul aici. Criterii: originalitate, coerență, stil și exprimare, respectarea normelor de scriere literară. 

Pasul 6: Tipărirea unei cărți în care vor fi publicate toate poveștile câștigătoare.

Înscrierile se desfășoară până la data de 1 mai 2025!

Proiectul „Poveștile orașului” este o inițiativă culturală dedicată promovării poveștilor și legendelor locale, cu scopul de a aduce la viață istoria și tradițiile capitalei României. Concursul are ca obiectiv scrierea unor scurte povestiri, având ca inspirație monumentele istorice, poveștile și legendele locale, care vor fi publicate într-o carte.

(sursa: Regulamentul Poveștile Orașului)

Împreună scriem o carte!

Poveștile declarate câștigătoare vor fi publicate într-o carte intitulată  ”POVEȘTILE ORAȘULUI”, dar și în Revista Liceului Teoretic Național, ”D’ale LTN”.”Poveștile orașului” reprezintă o oportunitate unică de a explora și celebra bogăția culturală a capitalei, încurajând creativitatea și implicarea comunității în conservarea și promovarea tradițiilor locale. Avem  mai multe obiective de atins în acest proiect:

  • Ne dorim ca tinerii să realizeze corelații și conexiuni cu temele istorice și culturale ale Bucureștiului.
  • Prin scrierile lor, elevii să capteze și să mențină atenția cititorului. De aceea povestirile trebuie să fie captivante, originale și cu suspans. 
  • Aceste povești creative educă și formează atitudini cu privire la bogăția culturală a orașului, conservând astfel cultura prin păstrarea și promovarea poveștilor tradiționale și legendelor din București.

Ai toate motivele să participi la acest proiect! LTN oferă elevilor înscriși în concurs mediul propice pentru a compune povestirile: vizite la muzee, tururi ghidate prin București, colaborări cu profesioniști specialiști (arhitecți, muzeografi, autori), programe educaționale care relevă istoria și geografia orașului, ateliere de scriere creativă și multe altele care fac parte din Modelul LTN – Școală pentru Viață

Știi că o carte citită înseamnă o viață în plus trăită? Dar o carte scrisă înseamnă o viață dăruită lumii! Hai să (re)scriem împreună Poveștile Orașului!

@un proiect marca LTN 2025, partener: Biblioteca LTN