Biblioteca LTN

Biblioteca Liceului Teoretic Național aparţine categoriei bibliotecilor școlare. Misiunea bibliotecii noastre şcolare este de a asigura elevilor şi cadrelor didactice accesul la informaţie şi documentaţie, de a susţine procesul instructiv-educativ, de participare la dezvoltarea competenţelor-cheie ale elevilor.

Colecţiile bibliotecii s-au constituit de-a lungul timpului prin achiziţii directe, abonamente la publicaţiile de profil și donaţii. Patrimoniul bibliotecii cuprinde o mare varietate de documente din domeniul educației, cărţi de literatură, o bogată fonotecă, culegeri de probleme şi manuale în concordanță strictă cu programele școlare. Anual un număr mare de elevi și profesori apelează la acest fond de carte în procesul de instruire și educație.

Biblioteca LTN

În anul şcolar 2018-2019 biblioteca a fost reamenajată, pentru a le oferi elevilor o atmosferă modernă şi prietenoasă. Elevii și profesorii se pot documenta pentru proiectele şcolare şi pentru sesiunile de comunicări, consultând dicţionare, enciclopedii, atlase, albume etc. La Biblioteca LTN ne preocupăm să-i ajutăm pe copii să-şi dezvolte imaginaţia, creativitatea şi capacitatea de concentrare. În fiecare săptămână în bibliotecă se desfășoară „Ora de lectură’’ unde prezentăm elevilor noutățile din biblioteca noastră. De asemenea, în bibliotecă se desfășoară ateliere creative, lansări de carte și expoziții.

Copiii sunt bucuroși să descopere titlurile noi și astfel percep lectura ca pe un lucru pozitiv în viaţa lor. Elevii îşi vor îmbogăţi vocabularul, vor fi încurajaţi să se exprime, îşi vor dezvolta curiozitatea şi îşi vor petrece timpul într-un mod cât mai plăcut.

Noutăți în bibliotecă

Vizitați și  pagina de Facebook – Biblioteca LTN

Roxana Neacșu
Profesor documentarist
roxana.neacsu@liceulnational.ro