Biblioteca LTN

Biblioteca LTN2023-07-07T18:09:52+03:00

Biblioteca LTN

Biblioteca Liceului Teoretic Național aparţine categoriei bibliotecilor școlare. Misiunea bibliotecii noastre şcolare este de a asigura elevilor şi cadrelor didactice accesul la informaţie şi documentaţie, de a susţine procesul instructiv-educativ, de participare la dezvoltarea competenţelor-cheie ale elevilor.

La Biblioteca LTN ne preocupăm să-i ajutăm pe copii să-şi dezvolte imaginaţia, creativitatea şi capacitatea de concentrare. În fiecare săptămână în bibliotecă se desfășoară „Ora de lectură’’ unde prezentăm elevilor noutățile din biblioteca noastră. De asemenea, în bibliotecă se desfășoară ateliere creative, lansări de carte în prezența autorilor, expoziții de carte, călătorii virtuale prin marile biblioteci ale lumii, proiecții de filme documentare etc.

Proiectele din Biblioteca LTN

Limitările fizice nu sunt limitările minții și nici ale imaginației

Primăvara 2020 ne-a luat prin surprindere pe toți și a trebuit să ne adaptăm pentru ora de lectură cu activități pe care elevii le pot desfășura acasă. Ne-au trecut prin fața ochilor sute de recomandări de lectură din partea bibliotecilor, autorilor și editurilor. Multe muzee, arhive, biblioteci și galerii au deschis publicului larg arhivele digitale. Ne-am adaptat repede cu lecții online, tururi virtuale, recomandări de lectură, documentare, fragmente de texte pentru copii și piese de teatru radiofonic. Colegii noștri, folosindu-și cunoștințele de specialitate în domeniul educației și psihologiei au propus realizarea unui site cu resurse digitale educaționale (colecții de resurse și instrumente digitale sau resurse în diverse formate digitale).

Acest spațiu a fost creat pentru toți profesorii, elevii și părinții care doresc să valorifice noile tehnologii în activitățile de învățare cu elevii. Vom dezvolta în permanență această platformă împărțită pe domenii, în scopul susținerii cadrelor didactice și elevilor pentru continuarea învățării de acasă.

Vă invităm în lumea fascinantă a Bibliotecii Virtuale LTN, gazda cărților, periodicelor, fonotecii și expozițiilor virtuale.

Interfața bibliotecii este una prietenoasă, ușor de accesat. Este organizată conform ariilor curriculare din programa școlară și poate fi consultată foarte ușor. Fișierul poate fi descărcat direct, utilizând linkul „Download” din secțiunea „Descărcați fișierul”. De asemenea, biblioteca virtuală LTN poate fi consultată de pe toate platformele IT existente, desktop şi telefon mobil doar de către persoanele afiliate domeniului liceulnational.ro (părinți, elevi, profesori care au adresa de e-mail prenume.nume@liceulnational.ro).

Biblioteca LTN

Activități Biblioteca LTN

  • Mediateca LTN – dispune de un fond vast de povești, documentare, piese de teatru, filme, concerte, emisiuni audio care vor constitui un punct de pornire pentru dezbateri, dialoguri, jocuri de rol.
  • Atelierele creative care se desfășoară în bibliotecă pe tema lecturilor propuse dezvoltă memoria, atenția și puterea de concentrare a elevilor dar și interesul pentru lectură, cunoașterea sau crearea de personaje fictive, documentare.
  • O altfel de oră de lectură – își propune să atragă copiii în lumea cărților, să le dezvolte atenția, capacitatea de concentrare, imaginația și creativitatea, prin dialoguri pe marginea poveștilor citite.
  • Lansări de carte – în cadrul Bibliotecii LTN au loc periodic lansări de carte în prezența autorilor, expoziții, ateliere organizate de partenerii LTN și alte evenimente de profil ale comunității școlare din LTN.
  • Activități prin noi tehnologii informatice – elevii LTN pot parcurge expediții Google folosind căști VR (realitate virtuală) iar sub îndrumarea profesorilor se pot folosi de instrumente IT&C pentru a realiza diverse proiecte școlare.

Noutăți în bibliotecă

Biblioteca LTN socializează aici:

Roxana Neacșu
Profesor documentarist
roxana.neacsu@liceulnational.ro

Go to Top