Biblioteca LTN

Biblioteca Liceului Teoretic Național aparţine categoriei bibliotecilor școlare. Misiunea bibliotecii noastre şcolare este de a asigura elevilor şi cadrelor didactice accesul la informaţie şi documentaţie, de a susţine procesul instructiv-educativ, de participare la dezvoltarea competenţelor-cheie ale elevilor.

Colecţiile bibliotecii s-au constituit de-a lungul timpului prin achiziţii directe, abonamente la publicaţiile de profil și donaţii. Patrimoniul bibliotecii cuprinde o mare varietate de documente din domeniul educației, cărţi de literatură, o bogată fonotecă, culegeri de probleme şi manuale în concordanță strictă cu programele școlare. Anual un număr mare de elevi și profesori apelează la acest fond de carte în procesul de instruire și educație.

În anul şcolar 2018-2019 biblioteca a fost reamenajată, pentru a le oferi elevilor o atmosferă modernă şi prietenoasă. Elevii și profesorii se pot documenta pentru proiectele şcolare şi pentru sesiunile de comunicări, consultând dicţionare, enciclopedii, atlase, albume etc. La Biblioteca LTN ne preocupăm să-i ajutăm pe copii să-şi dezvolte imaginaţia, creativitatea şi capacitatea de concentrare. În fiecare săptămână în bibliotecă se desfășoară „Ora de lectură’’ unde prezentăm elevilor noutățile din biblioteca noastră. De asemenea, în bibliotecă se desfășoară ateliere creative, lansări de carte și expoziții.

Copiii sunt bucuroși să descopere titlurile noi și astfel percep lectura ca pe un lucru pozitiv în viaţa lor. Elevii îşi vor îmbogăţi vocabularul, vor fi încurajaţi să se exprime, îşi vor dezvolta curiozitatea şi îşi vor petrece timpul într-un mod cât mai plăcut.

Biblioteca LTN

Activități Biblioteca LTN

  • Mediateca LTN – dispune de un fond vast de povești, documentare, piese de teatru, filme, concerte, emisiuni audio care vor constitui un punct de pornire pentru dezbateri, dialoguri, jocuri de rol.
  • Atelierele creative care se desfășoară în bibliotecă pe tema lecturilor propuse dezvoltă memoria, atenția și puterea de concentrare a elevilor dar și interesul pentru lectură, cunoașterea sau crearea de personaje fictive, documentare.
  • O altfel de oră de lectură – își propune să atragă copiii în lumea cărților, să le dezvolte atenția, capacitatea de concentrare, imaginația și creativitatea, prin dialoguri pe marginea poveștilor citite.
  • Lansări de carte – în cadrul Bibliotecii LTN au loc periodic lansări de carte în prezența autorilor, expoziții, ateliere organizate de partenerii LTN și alte evenimente de profil ale comunității școlare din LTN.
  • Activități prin noi tehnologii informatice – elevii LTN pot parcurge expediții Google folosind căști VR (realitate virtuală) iar sub îndrumarea profesorilor se pot folosi de instrumente IT&C pentru a realiza diverse proiecte școlare.

Noutăți în bibliotecă

Vizitați și  pagina de Facebook – Biblioteca LTN

Roxana Neacșu
Profesor documentarist
roxana.neacsu@liceulnational.ro