Anca Moraru

Fondator, Director Executiv al LTN

Anca Moraru este director executiv și profesor științe sociale la Liceul Teoretic Național. Formarea sa inițială este în comunicare și relații publice, pentru mediul de afaceri. Pe vremea când era în școală nu s-a gândit că va veni un moment în care viziunea sa despre o activitate profesională cu sens să se schimbe atât de mult încât să își dorească să lucreze cu copii.

Astăzi se bucură de fiecare zi în care poate să împărtășească elevilor din experiența sa și să învețe de la ei noi moduri de a privi lumea. Parafrazând o replică dintr-unul din filmele sale favorite, Gladiatorul, inima unei societăți nu bate în sălile de dezbatere ale Parlamentului, ci în sălile de clasă ale școlilor. Poate că școala nu se poate schimba peste noapte pentru a răspunde mai bine nevoilor copiilor, însă Anca Moraru e convinsă că se poate și că se întâmplă.

Silvia Moraru

Fondator, Director al LTN

Dr. Silvia Moraru este profesor gradul I, iar din anul 2011 deține titlul de doctor în fizică educațională. Ministerul Educației Naționale i-a acordat Diploma „Gheorghe Lazăr” clasa I, (iunie 2006) și Diploma de merit pentru Management Educațional (2006).

Între anii 1999-2011 a fost director al Colegiului Național „Tudor Vianu”. Aici a înființat „Centrul de Excelență” unde au fost cuprinși zeci de elevi olimpici care au obținut sute de premii la olimpiadele și concursurile organizate pe plan intern și internațional.

În anul 2012 a fondat Liceul Teoretic Național, o școală privată din București unde în prezent peste 300 de copii și elevi sunt școlarizați, de la grădiniță până la clasa a XII-a, fiind și directorul acestei unități de învățământ.