Andreea Cristiana Barosu

Psiholog școlar

Interesul major pe care l-am manifestat pentru complexitatea ființei umane, naturalețea cu care am format relații bazate pe încredere de-a lungul timpului, focusul pe calitățile și potențialul imens al semenilor și capacitatea de a accepta individualitatea celor din jur sunt motivele datorită cărora am ales, ca unică variantă potrivită mie, profesia de psiholog.

Încă din perioada adolescenței, am definit oamenii ca reprezentând un univers în miniatură. În viziunea mea, acest univers în continuă dezvoltare pe baza experiențelor personale este conturat de unicitate.

Îmi place să definesc activitatea pe care o desfășor în cadrul școlii, drept o călătorie zilnică pe care o realizez alături de copii. Această călătorie se manifestă pe două planuri: în spațiul fizic al cabinetului, al sălii de clasă sau în spațiile special amenajate în curtea LTN și în aceeași măsură, concomitent, în spațiul emoțional, imaginar și cognitiv al copiilor. Empatia, intuiția, capacitatea de a asculta, înțelege, comunica, autenticitatea și onestitatea sunt prietenii mei de nădejde în relația cu copiii.