Daniel Petriceanu

profesor matematică

Mi-am început cariera de profesor de matematică în anul 1995.

Am acumulat experiența unui profesor cu foarte mulți ani de predare, lucrând simultan în învățământul superior (Facultatea de Matematică din cadrul Universității din București, alte universități private) și în învățământul preuniversitar, nivel liceal, atât în sistemul public cât și în cel privat, predând în Liceul
Țeoretic Național încă din anul 2012.

Pe lângă activitatea de a fi îndrumător, profesor pentru elevi, am scris manuale școlare, culegeri pentru bacalaureat și admiterea în învățământul superior și chiar am propus probleme pentru olimpiada de matematică și alte concursuri.

De-a lungul timpului am avut (și am în continuare) ocazia să lucrez cu elevi și studenți foarte buni, am predat cursuri variate și am învățat din toate locurile acestea câte ceva. Am pregătit elevi pentru olimpiadele și concursurile de matematică și interdisciplinare, unii dintre ei obținând medalii la Olimpiada Internațională de Matematică, Olimpiada Balcanică de matematică, Olimpiada pluridisciplinară Tuymaada ș.a.

În fiecare an am pregătit și îndrumat elevii care și-au dorit să studieze în universități de top ale lumii, elevi care au absolvit ulterior MIT, Columbia University, Cornell University, Harvard, Upenn, Oxford, Cambridge, Imperial, To Delft, UCL, Bocconi ș.a.

Sunt adeptul unei ore de matematică plăcute, utile, cu explicații și exemple din realitatea cotidiană, care să explice de ce și pentru ce învățăm matematică.