Ion Moraru

Senior Lead Adviser

Absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Politehnica din București și ulterior al Facultății de Drept din cadrul Universității din București, Ion Moraru a lucrat înainte de 1989 la Întreprinderea Mecanică de Utilaj Chimic din București, iar apoi în cadrul organizației de tineret.
În perioada 1990-2000, Ion Moraru și-a desfășurat activitatea exclusiv în sectorul privat. Începând cu anul 2000, până în 2016, acesta a activat în cadrul puterilor executive sau legislative ale statului român, îndeplinind succesiv funcțiile de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, senator, Secretar General al Senatului și Secretar General al Guvernului, într-o evoluție profesională, politică și socială complexă, influențată de vremurile în care a trăit.

Devotat familiei sale și cu speranța că poate contribui la îmbunătățirea sistemului educațional din România, s-a alăturat în anul 2016 Echipei Liceului Teoretic Național, îndeplinind în prezent funcția de Senior Lead Advisor.

Ieșit complet din viața publică, pasiunea sa pentru lectură s-a materializat în scrierea a două cărți: „Modelul Liceului Teoretic Național. Școală pentru viață” (2019) și „Mărturisirea unui învingător. Amintiri dintr-un veac neterminat” (2021), relatate din perspectiva experiențelor de viață pe care le-a trăit.

În prezent, se află în curs de apariție un nou titlu din seria „Mărturisirea unui învingător”, în cadrul căruia sunt evocate întâmplări trăite de autor, după anul 1989.