Iulia Radu

După terminarea liceului am luat decizia de a mă forma în domeniul psihologiei. La momentul respectiv nu eram conștientă de complexitatea acestuia. Însă, pe parcurs am realizat că psihologia nu este doar o profesie, este un stil de viață care se reflectă în orice activitate, mod de a fi, de a acționa și de a gândi. Beneficiind de formare și dezvoltare personală, am avut propriile mele conștientizări care mi-au oferit o direcție și un sens. Acest sens este acela de a acompania oamenii în a se (re)găsi și conecta cu conținutul valoros din interiorul lor.

Un alt factor care a contribuit la alegerea mea a fost și una dintre valorile mele, și anume, viața în sine. Consider că viața reprezintă o călătorie fascinantă de formare, descoperire și transformare a propriei povești. Psihoterapia este instrumentul prin care această poveste se transformă odată cu unicitatea protagonistului.

Făcând terapie cu copii,  m-a ajutat să înțeleg impactul pe care mediul îl are asupra dezvoltării unei persoane. De aceea, mi-am extins activitatea spre a lucra atât cu copilul, cât și cu familia acestuia, pentru o schimbare reală în viața fiecăruia.

În prezent, sunt consilier școlar in cadrul Liceului Teoretic Național, unde fac ateliere de dezvoltare personală pentru copii, evaluare psihologică,  consiliere individuală cu adulți și copii. Scopul întregii mele activități este acela de a oferi un suport real în demersul de accesare a potențialului, de îmbunătățire și transformare personală.