Les hommes naissent tous à peu près avec les mêmes facultés et les mêmes penchants ; l’éducation seule fait la différence de nos vertus et de nos talents.

Louis Marie de Lahaye de Cormenin, baron (1818) puis vicomte (1826) de Cormenin

Timp de sute de ani tinerii intelectuali români și-au dorit și, în bună măsură, au și reușit să meargă la Paris să studieze. În același timp istoria a consemnat prezența în România a unor francezi care și-au propus să sprijine autoritățile pentru rezolvarea unor probleme stringente. Nu ne hazardăm să îi nominalizăm pentru a nu crea un discomfort.

Și în zilele noastre se întâmplă același lucru.

Echipa LTN este bucuroasă că din rândurile sale face parte Marjorie Bătrînescu Moteau, profesor de limbă franceză.

M-am născut și am am crescut până la vârsta de 18 ani în Angoulême, în sud-vestul Franței.

Am devenit rapid interesată de profesia de profesor. Limbile străine mi-au părut întotdeauna ceva foarte interesant de învățat. Așa că am decis să fac o licență engleză-coreeană la Universitatea din La Rochelle, apoi un master de limbă franceză în Poitiers. Țările străine m-au fascinat întotdeauna, am locuit câteva luni în Coreea de Sud și apoi am decis să fac un stagiu în România.

Viața a făcut să mă îndrăgostesc de Costin Bătrînescu Moteau, acum profesor de biologie în cadrul LTN. Apoi m-am îndrăgostit de România. Astfel încât, acum, iubirea mea se împarte în mai multe țări și echipa LTN în care m-am integrat cu drag de elevi și educație.

Marjorie Bătrînescu Moteau

Marjorie este #FrantuzoaicadelaLTN. Dacă vrei să vezi ce mai face, să urmărești călătoria ei în România sau să beneficiezi de resurse de limba franceză, o poți contacta pe paginile ei de socializare: