Mihaela Tița

Tita Mihaela

Consider că rolul unui profesor se poate compara cu flacăra unei lămpi care arde neîncetat și care luminează calea oricui vrea să o urmeze prin hățișurile dese și întunecate ale unei societăți în deplină schimbare și mișcare. De asemenea, să poţi să te mişti printre bănci, să iei creta sau tastatura şi să explici de cel puțin trei ori formarea aceluiaşi cuvânt punând pe tablă (şi pe tavă!) sau pe computer sufletul şi întreaga ta cunoaştere, să verifici ce a notat şi elevul din a cincea bancă şi să trasezi cu mâna ta (care, apropo, nu trebuie să tremure!) direcţii către orizontul auriu, desprins din poveştile copilăriei tale şi din cele ale elevilor tăi – asta e o zecime din meseria de profesor!

Mihaela Tița

Acesta este crezul cu care Mihaela Tița a venit la Liceul Teoretic Național în anul în care a terminat cursurile Universității București, Facultatea de Litere. (2015)

Deși nu avea experiență didactică, a fost primită în Echipa LTN cu speranța că un absolvent al acestei prestigioase instituții de învățământ superior din România, care a audiat cursuri susținute de cele mai importante cadre didactice universitare, scriitori sau critici literari renumiți, poate deveni un bun profesor la o școală preuniversitară. Beneficiind de sprijin din partea unora dintre cei mai experimentați profesori din LTN, Mihaela Tița face dovada că are fundamentul științific, dorința de a face performanță ca profesor de limba și literatura română, dar și disponibilitatea de a se integra în cadrul Echipei LTN.

Mihaela Tița este deja un profesor marca LTN.