Silvia Moraru

A absolvit cursurile Facultății de chimie din cadrul Universității Politehnica București cu specializările chimie și fizică. Este profesor gradul I, iar din anul 2011 deține titlul de doctor în fizică educațională.

În perioada 1989-2012 a îndeplinit funcția de profesor metodist, disciplina chimie, pentru sectorul I. Ministerul Educației Naționale i-a acordat Diploma ”GHEORGHE LAZĂR” CLASA I, (iunie 2006) și DIPLOMA DE MERIT PENTRU MANAGEMENT EDUCAȚIONAL (2006).

Între anii 1999-2011 a fost director al Colegiului Național ”Tudor Vianu”. Aici a înființat ”CENTRUL DE EXCELENȚĂ” unde au fost cuprinși zeci de elevi olimpici care au obținut sute de premii la olimpiadele și concursurile organizate pe plan intern și internațional. Tot aici în anul 2000 a înființat și ciclul gimnazial. Elevii pe care i-a pregătit de-a lungul vremii la disciplina chimie au obținut numeroase premii în țară și peste hotare, doi dintre aceștia Daniel Nedelcu în anii 2000 și 2001 și Sânziana Muraru, în anii 2007 și 2008, luând 4 medalii de aur la Olimpiadele Internaționale de Chimie.

În anul 2002, Universitatea STANFORD din SUA i-a acordat, în cadrul ceremoniei de finalizare a studiilor, la care a fost invitată să participe, Diploma de onoare în calitate de mentor al fostului său elev, Alexandru Popa, clasat între primii trei absolvenți ai acestei Universități.

În anul 2012 a fondat Liceul Teoretic Național, o școală privată din București unde în prezent peste 300 de copii și elevi sunt școlarizați de la grădiniță până la clasa a XII-a, fiind și directorul acestei unități de învățământ.