Jurnal de vacanță la LTN
Ce mai facem la școală în vacanță? …. Vacanța online!
Perioada de suspendare a cursurilor în școli ne-a provocat la o nouă experiență a învățării dar și la un parcurs plin de noutate pentru dezvoltarea personală a fiecăruia: elev, părinte, profesor. Comunitatea LTN a depășit cu brio orice bariere de spațiu și timp, reușind astfel să rămânem ÎMPREUNĂ și CONECTAȚI.
#impreunareusim #scoalaonline #realitateaLTN #scoalapentruviata
Pentru ca acest spirit de solidaritate să nu fie doar un hei-rup temporar, am decis să petrecem vacanța împreună cu elevii și familiile lor. Cu titlu facultativ, dar venind în întâmpinarea curiozității și poftei de cunoaștere a elevilor noștri, Liceul Teoretic Național pune la dispoziție comunității noastre școlare o serie de activități recreative și educative deopotrivă.
Câteva dintre aceste activități sunt prezentate aici, în Jurnalul de vacanță:
Ce mâncăm ca să creștem mari și sănătoși?
Elevii clasei I s-au întâlnit cu Ileana Stamate – Medic diabet și boli de nutriție și mămică a unuia dintre colegii lor. Împreună au discutat despre „Ce mâncăm ca să creștem mari și sănătoși”, au aflat informații noi despre corpul uman și despre hrană, despre tipurile de elemente folositoare care se găsesc în alimente, precum și despre cât și cum mâncăm ca să ne simțim bine și să fim sănătoși. La final, au hotărât să pună în practică cunoștințele acumulate, iar rezultatele le puteți vedea mai jos.
Lecția face parte din programul Învață de la Viață.
Lecția de lectură online
În aceste zile am conștientizat cu toții cât de multe se pot face face acasă cu resursele și tehnologia pe care le avem la îndemână și le folosim atât de puțin în scopuri de învățare. Ora de lectură s-a desfășurat în mediul online foarte bine alături de elevii de la clasa a II-a A. Elevii au prezentat cărțile pe care le citesc în acest moment și au participat la concursul organizat în parteneriat cu prietenii noștri de la Editura Corint. Apoi am discutat pas cu pas cum se face recenzia unei cărți și au fost dornici, chiar entuziasmați să lucreze.
Elevii LTN vă urează Paște fericit!
Elevii clasei a II-a A, sub îndrumarea doamnei profesor Maria Bondoc, au învățat să realizeze felicitări virtuale. Cu ocazia sărbătorilor pascale, aceștia au transmis gândurile lor și urări inspirate.
Echipa LTN vă urează Paște fericit!
Lecția de gătit în limba franceză
Știind că vă place foarte mult să gătiți ca și mie, voiam să vă propun în ziua de luni 13 aprilie la ora 15:30 să facem o prăjitură împreună cu ajutorul Hangouts. Adică toți care vor cu camera pornită ca să facem împreună. O să vă învăț să pregătiți o prăjitură cu pere (Clafoutis aux poires) care este delicioasă 🙂
Să confirmați printr-un comentariu cine vrea să participe.
Puteți găsi lista de ingrediente în atașament.
Basmele copilăriei scrise de copii
Elevii clasei a V-a realizează o culegere de basme, sub îndrumarea profesorului de limba română, Mihaela Tiță. Vacanța oferă un răgaz favorabil micilor scriitori pentru a-și așterne imaginația și creativitatea în file de poveste. Astfel, fiecare elev a creat un basm iar împreună, toate aceste povestiri vor contura o carte care va fi lansată la sfârșitul vacanței de primăvară! Urmărim cu interes această activitate creativă și urăm inspirație și succes viitorilor povestitori!
Elevii clasei a II-a B nu vor să fie în vacanță
Elevii clasei a II-a B nu vor să fie în vacanță. Da, incredibil unii copii nu vor să fie în vacanță, prin urmare nici profesorii lor.
Suntem mai mult entuziasmați decât obosiți, pentru că vrem să fim utili, fiecare din colțișorul nostru de acasă și pentru că suntem conștienți că putem și noi fi de ajutor comunității de părinți. Părinții elevilor noștri încă lucrează de acasă și este greu de gestionat acest timp și spațiu comprimat, iar noi vrem să fim alături de ei.
Mai știm că elevilor noștri le place să petreacă timp împreună și adoră activitățile care încurajează inițiativa și autonomia, creativitatea și libera exprimare.
Concursuri de vacanță pentru elevii de gimnaziu
Astăzi, 13 Aprilie, de ziua tatălui meu, Profesorul Armand Martinov, am organizat două concursuri de matematică distractivă și probleme de perspicacitate.
Pentru că tata are o enormă pasiune pentru astfel de provocări ale gândirii și, ca atare, a publicat câteva cărți dedicate acestui tip de probleme, am plăcerea de a oferi câștigătorilor (pe lângă alte surprizuțe pe care le vor primi la revederea în școală) și o astfel de carte cu dedicație din partea autorului.
Pai… mulțumesc pentru acest concurs. Mi-au plăcut mult problemele acestea pentru că de când eram mică stăteam cateva ore pe zi și scriam pe o carte de probleme de genul acesta. Primul exercițiu mi s-a părut cel mai greu dar acum am înțeles. Cel mai mult mi-a plăcut problema cu triunghiurile, dar și acela cu steagurile. Mi s-a părut distractiv.
Mulțumesc pentru acest concurs și de abia aștept să ne revedem.
Până atunci vă urez Paște Fericit și multă sănătate! Eleva dumneavoastră,
Dezvoltare personală prin povești, filme și jocuri
Ce înseamnă vacanță pentru fiecare dintre noi? De obicei, atunci când auzim acest cuvânt, ne zboară gândul la timp liber, relaxare, repaus, odihnă, mai mult timp petrecut cu cei dragi.
Pentru că este o vacanță atipică și pentru că totul în jurul nostru s-a schimbat, este un moment bun să ne folosim imaginația și creativitatea pentru a ne adapta, și pentru a ne bucura cât mai mult de timpul petrecut cu ceilalți. De asemenea putem să experimentăm interacțiunea și comunicarea într-un mod total diferit față de cum eram obișnuiți.
Că tot veni vorba de relații, comunicarea și conexiunea cu ceilalți a fost și este o prioritate pentru fiecare dintre noi. Școala are un rol foarte important în viața copiilor noștri. Dincolo de obiectivele academice, aceasta oferă contextul potrivit în care fiecare copil învață despre relații, creează conexiuni și prin acestea ajunge să se cunoască mai bine.
Primăvara la LTN
A venit primăvara în campusul LTN! Vacanța de primăvară ne permite să regenerăm Grădina LTN și ambientul școlii.
Echipa LTN urează tuturor o primăvară senină, care să vă bucure din plin!
Expoziția digitală: SEMNE
Lucrările de artă ce compun expoziția noastră digitală au fost realizate de către elevii Liceului Teoretic Național. Timp de trei săptămâni, în care cu toții am abordat noi modalități de învățare în școala digitală, elevii au fost puși în situația de a concepe imagini pornind de la diferite teme, tehnici de lucru și abordări plastice. Însă pe lângă suportul teoretic, aceste mici opere de artă ne transmit un mesaj ce sună ca o invitație în lumea copilăriei. Elevii noștri ne propun să ne abandonăm poziția de adult spectator pentru a deveni, virtual, intimul și confidentul micului artist, elevul LTN, pictor, grafician, fotograf. Ținem astfel să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului în bogăția și varietatea creațiilor sale artistice. (prof. educație plastică: Irina Raluca Ionescu)
SEMNE – partea I
SEMNE – partea II
Jurnalul clasei a IV-a
„Toți oamenii mari au fost cândva copii… dar numai câțiva își mai amintesc.” Antoine de Saint- Exupéry
Odată cu accesul la tehnologie, ideea de a ține un jurnal a fost dată uitării de elevii noilor generații.
Distracția muzicală
Ioana Ghenciu, profesor de educație muzicală, a pregătit pentru elevii claselor a III-a, a IV-a, a V-a și a VI-a o serie de activități muzicale folosind platforma MusicPlayOnline.com (disponibilă gratuit elevilor noștri în acest moment). Astfel elevii pot face practică vocală, activități ritmice, pot urmări clipuri video, hărți sau fișe de lucru despre sunete, partituri sau compozitori. Pot chiar să își creeze propriile melodii sau ritmuri sau pur și simplu să se amuze cu jocuri tematice.
Dezbateri cinematografice la LTN
Dezbaterile între elevii claselor a XI-a din cadrul cursurilor online de limba română au generat ideea unei activități de „critică de film”, îmbinând astfel pasiunea pentru cinematografie cu pregătirea pentru bacalaureat.
Deși în vacanță, ne-am gândit să nu „stagnăm” din ce începusem deja să facem din timpul școlii, așa că ne-am dat întâlnire și pe 10 aprilie – și o să ne mai vedem, că tare ne place!-
Clasele a XI-a A și B sunt formate din copii isteți, cu o mare plăcere de a-și exprima opinii despre artă și despre viață. Filmul, fiind o formă de artă, a devenit un punct comun de interes, astfel că genul acesta de activitate are scopul de a relaxa, însă nu este singurul, deoarece copiii își dezvoltă, prin schimbul de impresii, orizontul cunoașterii și al experiențelor… altora, deocamdată.
Implicați în foarte mare măsură, copiii mei fac un spectacol din aceste ore. nu e puțin lucru să vezi în „Jocuri fatale”, din 1972, o competiție din care amândouă personajele nu pot ieși decât învinse ori din „Ex machina” ideea creației ce depășește creatorul! De asemenea, e interesant și că azi am avut cu noi și un fost coleg de-al lor, actual elev la uman, ce vrea să facă o carieră din cinematografie, astfel că observațiile lui, mult mai documentate decât ale noastre, au conturat un tablou aproape de perfecțiune.
Concluzia? Trăim la maximă intensitate experiența de a vedea filmele, dar și cu mai mare intensitate pe cea de a le dezbate.
Concurs de lectură
Biblioteca LTN și prietenii noștri de la editura Corint Junior promovează lectura în rândul elevilor! Pornim împreună într-o călătorie fascinantă unde cărțile prind viață în imaginația noastră. Provocarea în această vacanță, vine cu un concurs care se desfășoară în perioada 9 – 27 aprilie:
Cine participă? Toți elevii LTN, de la grădiniță până la clasa a XII-a.
Ce câștigi? Un super-pachet cu 3 cărți oferite de Editura Corint.
Reguli de participare: Pagina de Facebook a școlii găzduiește acest concurs:
- Citește postarea
- Realizează o fotografie a cărților pe care le citești în perioada aceasta
- Postează fotografia în comentarii sub postare
Pe 28 aprilie vom trage la sorți prin aplicația random.org și vom anunța câștigătorul!
Suntem curioși ce citiți și vrem să ne inspirăm din lecturile voastre! Succes!