Limitările fizice nu sunt limitările minții și nici ale imaginației
Primăvara aceasta ne-a luat prin surprindere pe toți și a trebuit să ne adaptăm pentru ora de lectură cu activități pe care elevii le pot desfășura acasă. În aceste zile mi-au trecut prin fața ochilor sute de recomandări de lectură din partea bibliotecilor, autorilor și editurilor. Multe muzee, arhive, biblioteci și galerii au deschis publicului larg arhivele digitale.
Ne-am adaptat repede cu lecții online, tururi virtuale, recomandări de lectură, documentare, fragmente de texte pentru copii și piese de teatru radiofonic. Avem o colaborare foarte bună și primesc aproape zilnic desene și mesaje din partea elevilor. Mi-e dor de viața mea plină, de râsul copiilor și de atmosfera caldă din biblioteca noastră.
M-au inspirat intervențiile din ultimele zile ale colegelor noastre care, folosindu-și cunoștințele de specialitate în domeniul educației și psihologiei au propus realizarea unui site cu resurse digitale educaționale (colecții de resurse și instrumente digitale sau resurse în diverse formate digitale). Acest spațiu a fost creat pentru toți profesorii, elevii și părinții care doresc să valorifice noile tehnologii în activitățile de învățare cu elevii. Vom dezvolta în permanență această platformă împărțită pe domenii, în scopul susținerii cadrelor didactice și elevilor pentru continuarea învățării de acasă.
Îl găsiți la adresa: Resurse virtuale LTN
Cadrele didactice sunt în permanentă legătură cu elevii. Pe lângă cursurile online, cadrele didactice și directorii școlilor se întâlnesc zilnic în mediul online, pentru a găsi cele mai bune soluții. Le mulțumesc colegilor mei pentru efortul susținut și bineînțeles, părinților, partenerii noștri în educație, fără de care nimic nu ar fi posibil.
Îi felicităm pe toți pentru mobilizare, copii, părinți și profesori! Doar împreună putem trece peste această perioadă!