LTN s-a mutat online

LTN s-a mutat online2021-02-09T12:31:40+03:00

Cusurile LTN sunt online

Suspendarea temporară a cursurilor din școli și grădinițe nu a luat prin surprindere Liceul Teoretic Național. În bună parte și datorită faptului că școala noastră folosește platforma Google Classroom pentru suport digital al activităților de la ore de multă vreme. Tehnologia și o învățare activă a ceea ce înseamnă să prevenim, mai degrabă decât să tratăm, ne ajută să trecem cu succes peste vreme și vremuri.

Vom actualiza constant această pagină cu modalitatea de desfășurare a activității didactice în cadrul Liceului Teoretic Național.

Totul va fi bine… la Biblioteca LTN!

Elevii clasei a V-a A și B au participat, la invitația Editurii Corint Jr., la un workshop online moderat de Ioana Bâldea Constantinescu. S-a discutat despre cartea ”Stanley va fi bine, probabil” de Sally J. Pla. O carte amuzantă și emoționantă despre un copil care descoperă forța de a-și învinge temerile și care probabil va fi bine. Stanley își găsește alinarea inventându-și propriul supererou, pe John Lockdown și își propune să participe la Trivia Quest, o căutare de indicii în centrul orașului San Diego. Premiul cel mare: un permis de acces categoria VIP la Comic Fest, cea mai tare convenție de comicsuri din Statele Unite.

Acțiunea face parte din proiectului național „Citesc, deci exist” care se desfășoară în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării.

Ziua Culturii Naționale

Motivul pentru care a fost aleasă ziua lui Eminescu drept Zi a Culturii Naţionale ar putea fi acela că este poetul „nepereche” al poporului român ori acela că personalitatea marcantă a lui Mihai Eminescu – nu doar în literatură, ci şi în jurnalism ori în filosofie – i-a impresionat atât pe contemporanii săi, cât şi pe cei din generaţiile următoare.

Ca în fiecare an, Liceul Teoretic Național marchează Ziua culturii naționale și Ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, de această dată având la dispoziție o săptămână întreagă pentru a derula toate activitățile propuse, în cadrul unui eveniment numit sugestiv “Săptămâna culturală la LTN”.

Ne-am dorit în primul rând să valorificăm potențialul pe care îl are aducerea mai aproape a activităților culturale în școală, dar și să îi îndemnăm pe copii să prețuiască moștenirea culturală națională. Dincolo de oferirea de informații și date, știm că cel mai bine elevii învață prin interacțiune directă și prin experiența lucrului practic, motiv pentru care se dovedește încă o dată că sloganul “Învață de la viață”, atât de popular și de iubit printre elevi are rădăcini adânci în întreaga activitate de predare, învățare și evaluare a profesorilor noștri.

Miro – LTNix

Echipa MIro – LTNix participă la cel mai mare concurs de robotică desfășurat la nivel național NEXTLAB.TECH (https://nextlab.tech/).

Theodora Gorănel și David Stancu, elevi în clasa a X-a au construit un robot cu care participă în finala concursului. Ei au lucrat până în această etapă alături de pasionații de robotică din clasele a V-a, a VIII-a și a X-a din Liceul Teoretic Național și au participat la cursuri speciale de robotică susținute de prof. Rodica Cherciu.

Istoria contează!

Ziua Națională este un eveniment special pentru comunitatea Liceului Teoretic Național.

Pe lângă multe activități dedicate acestei zile, elevii noștri au primit un mesaj de la actrița Roxana Lupu, cea care interpretează magistral rolul Reginei Maria din filmul „Maria, Regina României” (2019).

Reuniunea Consiliului Științific, 2020

Învăţământul în vremea pandemiei s-a dovedit o reală provocare, pentru elevi, părinţi şi profesori. Cadrele didactice au încercat să se adapteze situaţiei, cu foarte multă muncă. Consiliul Științific al Liceului Teoretic Naţional, înfiinţat în 2018, a dezbătut actualele condiţii în care se desfăşoară procesul educaţional.

Potrivit prof. univ. dr. Dorin Sarafoleanu, după cursurile online, copiii trebuie să aibă o altă preocupare, pentru a nu crea omul electornic, mai târziu. Omul post-covid va avea o altă alura, subliniază Dorin Sarafoleanu şi depinde de noi toţi pentru a avea o generaţie mai bună. Prin participarea la activitatea acestui organism consultativ, reprezentanți de seamă ai societății românești au dorit să dea un semnal asupra modului în care intelectualii din România se pot implica în procesul de modernizare a învățământului preuniversitar românesc.

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului este sărbătorită în fiecare an pe 20 noiembrie, dată care marchează adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului.
La clasa a III-a A, lecția propusă în acest an a fost accesibilă copiilor, adaptată situației pandemice actuale și menită să le stimuleze creativitatea și abilitățile necesare în ceea ce privește realizarea unor produse în online.
Prezentarea Power Point a fost realizată chiar de către copii, fiind o combinație între materiale realizate în format electronic și desene, afișe și texte cu mesaj puternic.
La clasa a IV-a A, elevii au pregătit pentru colegii lor mesaje motivaționale încurajând astfel promovarea drepturilor copiilor.

Festivalul Toamnei la LTN

Festivalul Toamnei la LTN a fost o bucurie pentru cei mici, dar mai ales pentru cei mari 🙂 Rețeta de plăcintă cu mere pe care ne-o prezintă detaliat Ștefan, elev în clasa I este o ocazie de neratat de a ne petrece timpul alături de cei dragi, învățând, în același timp, să trăim în armonie și să fim fericiți.
***
Cine spune că acasă nu se poate desfășura un festival? Clasa I a făcut echipă alături de părinți și colegi, iar sub coordonarea doamnei prof. Adriana Zaharia cei mici au gătit, au pictat, au sărbătorit Toamna în toate formele ei!

Muzică și mișcare…online

În toamna aceasta, doamna profesoară de Educație muzicală nu a avut timp să pregătească dovleci și nici să picteze frunze. S-a întâmplat așa, deoarece a fost preocupată să construiască, pagină cu pagină, povestea orelor online de Muzică și mișcare pentru clasele de la nivelul primar. Mai concret, prof. Ioana Ghenciu a realizat un website cu ajutorul aplicațiilor Google pentru educație unde a adunat, într-o formă accesibilă și atractivă, toate resursele educaționale prin intermediul cărora elevii vor descoperi tainele muzicii de-a lungul acestui an școlar inedit. 

Astfel, elevii claselor a III-a și a IV-a au website-ul lor!  Detalii aici 🙂

Expoziție de dovleci

 • Halloween la LTN
 • Halloween la LTN
 • Halloween la LTN
 • Halloween la LTN
 • Halloween la LTN
 • Halloween la LTN
 • Halloween la LTN
 • Halloween la LTN

Exprimarea artistică nu ține cont de bariere, iar școala online este cel mai bun exemplu în acest sens. Cu ocazia evenimentului Halloween de „speriat” online(ul), elevii clasei a III-a B au realizat o serie de desene pline de farmec, „sculptând” în acest fel dovlecii de anul acesta.

#scoalaonline #scoalapentruviata

Lecție cu Vulpița VIVI, clasa pregătitoare

La clasa pregătitoare A, lecțiile continuă în online așa cum s-ar fi derulat și față-n față. Nu lipsește jocul, nu lipsesc poveștile, nu lipsesc resursele educaționale atractive. Vulpița Vivi a fost alături de copii la o lecție interdisciplinară, prezentându- le „Povestea mărului”, introducând astfel, apoi, elemente de comunicare, matematică și științe ale naturii.
Reacțiile elevilor sunt cel mai bun feedback atunci când vorbim despre o astfel de activitate!

#scoalaonline #scoalapentruviata

Strategii de învățare și de gestionare a timpului
oferite de colegele noastre psiholog școlar

Noutăți despre școala online

Ce spun elevii noștri

Ce părere au elevii despre activitatea educațională din această perioadă?

Elevii clasei a VIII-a

Pentru mine orele online nu sunt foarte diferite de cele obișnuite, dar mi se pare un pic mai dificil faptul că nu mai sunt înconjurată de oameni. Profesorii ne-au ajutat foarte mult și au încercat să facă cât mai ușoară predarea ca să putem înțelege. Îmi place faptul că în perioada asta dacă nu făceam școala cred că m-aș fi plictisit pentru că nu aș fi putut nici să ies afară, dar așa îmi umplu timpul cu școala.

Ioana T.

În ultimele două săptămâni de școală online am realizat ce diferență poate face prezența fizică a unui profesor în procesul de înțelegere și învățare. Din punctul meu de vedere, la momentul de față, cursurile se desfășoară în cel mai bun mod posibil și nu cred că s-ar putea îmbunătăți ceva.

Luana Ț.

Mie mi se pare destul de interesant să facem cursurile online. Ceea ce îmi place este că nu imi mai pierd timp pe drum și ca pot avea mai mult timp pentru mine.

Ana M.

De două săptămâni se fac ore online din cauza închiderii școlilor. Pentru mine aceste două săptămâni au fost foarte interesante deoarece nu am mai experimentat videoconferințe cu profesorii și pe o perioadă așa lungă de timp. Un lucru bun a fost că orele au fost mai relaxante și am putut dormi mai mult pentru că nu mai pierdem timp pe drum. În schimb, îmi lipsesc colegii și socializarea de la școală.

Tudor B.

În primul rând, mi s-a părut interesant pentru că este o nouă metodă de învățare. Nu pot să zic că a fost foarte dificil pentru mine la început, dar am început să înțeleg la ore mai bine, de la începutul celei de-a doua săptămâni. Cred că a trebuit un timp de acomodare cu acest mod de învățare și pentru elevi și pentru profesori. Sunt mulțumită cu felul în care decurg orele online și înțeleg bine ceea ce se predă.

Ana C.

Mie mi se pare interesantă toată experiența aceasta cu orele online. Nu cred că ar mai putea fi îmbunătățit ceva.

Ștefania M.

În opinia mea, prima săptămână de lecții online a fost dificilă și nu prea înțelegeam nimic, dar a doua săptămână am început sa mă obișnuiesc. La matematică, cu siguranta am înțeles mult mai bine cu explicațiile și cu prezentările acelea de la ora . La fel și la romana. Pot recunoaște că mi se pare ca facem lecții în mod serios și poate deveni obositor. La unele materii facem conferința și nu mi se pare adecvat, profesorii ar putea sa ne pună materiale și cateva exerciții de rezolvat și atât. Ca un rezumat al celor 2 saptamani a fost bine și mi-a plăcut În concluzie, cu toate cele spuse anterior, școala online este bine structurată și accesibilă dar poate să devină și obositoare.

Ana Maria S.

Mie în aceste două săptămâni mi-a plăcut faptul că mi-am văzut colegii, chiar dacă nu e același lucru ca în realitate, măcar vorbim aproape zilnic. Mai apreciez faptul că nu avem exagerat de multe teme, că nu rămânem în urmă cu materia, că înțelegem ce ni se predă și îmi place faptul că, până la urmă, e ceva nou și mai învățăm câte ceva și mai ales că pot dormi mai mult :)). Această experiență pot să zic că are mult mai multe avantaje decat dezavantaje.

Cristiana P.

După cele două săptămâni scurse de cursuri on-line pot să zic că a fost o experiență nouă și interesantă. În general am o părere bună. Nu este același lucru cu participarea la cursuri la școală, pe care le prefer, dar este o soluție adecvată pentru această situație complicată. Cursurile online sunt bune deoarece ne ajută să nu pierdem timpul și să rămânem în urmă cu lecțiile. Platforma video Google Meet este foarte bună deoarece o putem folosi pe oricare din dispozitivele electronice pe care le avem la îndemână: smartphone, tabletă sau laptop. Modul de anunțare al întâlnirilor ar trebui să fie mai standardizat, uneori e mai complicat să-mi dau seama unde este link-ul respectiv.

Norina S.

Un an școlar de nota 20, în 2020!

Mesajul lui Virgil Bălăceanu, General locotenent (rezervă)
Mentor LTN, membru în Consiliul Științific al LTN

Ultimul clopoțel al claselor a XII-a
Mesajul doamnei director și fondator al LTN, prof. dr. Silvia Moraru

Apariții media:

Interviu cu prof. dr. Silvia Moraru,
Director și fondator al Liceului Teoretic Național

De ce Liceul Teoretic Național nu a fost luat prin surprindere de acest sistem virtual de predare/învățare? De ce LTN a reușit să parcurgă o perioadă dificilă ca și cum școala online ar fi o normalitate? O serie de exemple de bune practici și soluții adaptate noilor realități vine din partea unei școli private din București.
(Emisiunea Miezul Problemei, ediție realizată de Național TV, 23 aprilie 2020)

Interviu cu doamna prof. dr. Silvia Moraru,
director fondator al Liceului Teoretic Național,
Radio România Actualități, 18 martie 2020, emisiunea De la minus la plus infinit

Interviu cu Maria Bondoc,
prof. învățământ primar și director adjunct la Liceului Teoretic Național,
Radio România Cultural

Interviu cu Marian Tescu,
profesor educație fizică la Liceului Teoretic Național,
Radio România Cultural

Interviu cu Adelin Nedelea,
profesor geografie la Liceului Teoretic Național,
Radio România Cultural

Bucuria Primăverii – recital online

Școala online a început iar elevii claselor primare și-au dezvăluit pasiunile pe care le-au aprofundat în timpul vacanței. De această dată Muzicienii clasei a II-a au parcurs lecția ”Pregătirea unui recital”. Cei mici au realizat un afiș folosind aplicația Jamboard. Au pregătit un repertoriu și au stabilit un program de repetiții folosind aplicațiile Google Meet și Google Hangouts apoi au trimis invitații profesorilor, încercând să-i surprindă în cel mai plăcut mod.

Împărtășim cu voi rezultatele eforturilor noastre și satisfacțiile pe care ni le-au oferit elevii clasei a II-a B în cadrul recitalului ”Bucuria Primăverii”. Vizionare și audiție plăcută!
(Andreea Ion, profesor pentru învățământul primar, clasa a II-a B, LTN)

La mulți ani, planeta Pământ!

Ziua Pământului (sau Ziua Internațională a Planetei Pământ), instituită de ONU, în 2009, se sărbătorește anual în data de 22 aprilie pentru a ne reaminti fiecăruia că Pământul și ecosistemele sale ne oferă condițiile pentru întreținerea vieții. Anul trecut elevii LTN au marcat această zi prin activități în aer liber desfășurate în Grădina LTN – un proiect care ne ține mereu conectați la minunile naturii.Anul acesta elevii de la clasele primare au realizat proiecte în cadrul orelor online.

Planeta Pământ prin ochii și condeiul celor mici pare mai frumoasă ca niciodată!

Mulți ani de sănătate și bucurie la noi acasă, pe Terra!

Galerie Ziua Pământului

Ziua Internațională a Cărților

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, elevii clasei a II-a B au sărbătorit lectura și poveștile și au făcut o prezentare a cărții pe care o citesc în această săptămână.

Au realizat felicitări în Jamboard pentru doamna bibliotecar și au transmis gândurile lor bune.

Mulți ani de cărți și cunoaștere vă dorim și lecturi fascinante!

Scrisoare către DOAMNA, clasa I

La început am fost neîncrezătoare despre procesul lecțiilor online, însă după prima săptămână am realizat că totul este incredibil de natural, aici vorbesc din perspectiva copiilor. Iris știe ce are de făcut, înțelege, știe cum să se comporte într-un cadru online. Meritul tehnologiei și sensibilitatea cu care doamna Pellegrini se apropie de ei ca grup și de fiecare în parte, m-au făcut să înțeleg: am făcut o alegere corectă alegând LTN.

Cu siguranță este important faptul că școala este deschisă la tehnologie, însă cum reușiți dumneavoastră să „spargeți“ barierele monitoarelor, iar cei mici se simt din nou în clasă, este incredibil și este doar aportul dumneavoastră, ca profesori. Copiii noștri sunt norocoși! Vă mulțumesc din suflet!

Raluca Băleanu, Mama elevei Iris Arnici, clasa I

Draga noastră DOAMNĂ,
Ultimele săptămâni din viața noastră, a tuturor, s-au schimbat în mod dramatic. Este greu pentru fiecare dintre noi să își schimbe stilul de viață, obiceiurile zilnice, rutina căpătată în timp, să ne redescoperim în feluri în care nu ne-am fi gândit vreodată, să ne redefinim spațiul de muncă și viață, și poate, în final, să ne redescoperim pe noi înșine.
Dacă pentru noi, adulții, este un lucru greu, pentru copii noștri este o adevărată încercare, o perioadă de maturizare forțată, la care sunt puși să participe obligatoriu.
În acest context, școala, așa cum o știam, a trebuit să se redefinească. Casa a devenit școală, camera lor a devenit sala de clasă, calculatorul, căștile, microfoanele, au intrat rapid în viața lor, ca noi instrumente de lucru.
În acest moment, am realizat că Liceul Teoretic Național a fost cea mai bună alegere pe care o puteam face pentru copilul nostru. Lecțiile online erau extrem de necesare în această perioadă pentru a crea o pseudo-normalitate pentru copiii noștri și le așteptam cu mare încredere. Aceste cursuri online sunt pline de căldură, de răbdare, de profesionalism, iar Vlăduț le așteaptă cu mare drag. Senzația de a merge înainte era absolut necesară pentru cei mici, revederea zilnică cu toți colegii și vocea doamnei este extrem de binevenita.
Vă mulțumim pentru implicare, pentru curaj, pentru răbdare, pentru căldură, pentru atenție. Vlăduț se simte bine astfel, deși trist în perioada asta, ca oricare copil. Este în continuare școlar, deși școala, așa cum o știam cu toții, este fizic închisă.
Vă asigurăm de tot sprijinul nostru, suntem împreună în toată bătălia asta și sunt convinsă că atunci când totul va trece și vom avea voie, ne vom îmbrățișa cu drag! Vlăduț vă îmbrățișează și acum, de la distanță!

Părinții lui Vlad Stamate, clasa I

Activitatea educațională a Liceului Teoretic Național continuă în mediul online.
Pentru a menține la standarde înalte calitatea actului educativ, ne-am pregătit intens și am efectuat simulări la clasă.

Încă din prima zi de distanțare socială, lecțiile planificate conform orarului școlar au început să se desfășoare digital sub următoarele forme:

 • Webinarii cu profesorii care își prezintă lecțiile conform planificării din calendarul anului școlar. Elevii care lipsesc pot urmări de acasă și astfel nu vor exista decalaje de nivel al învățării sau predării.
 • Interactivitate live cu elevii prin utilizarea Google Meet.
 • Comunicarea cu elevii și transmiterea de exerciții, prezentări, conținut media didactic, proiecte sau teme pentru acasă prin folosirea stream-ului Google Classroom.

Utilizarea noilor tehnologii în educație este una dintre realitățile LTN, astfel încât atât elevii, cât și cadrele didactice s-au adaptat cu ușurință situației actuale.

Grădinița

Limba română

Pregătiri de ore la științe

Matematică

Limba română – clasa a II-a

Chimie

Pregătirea pentru Bacalaureat la Matematică

Chiar și educația fizică este online

Încălzire

Exerciții libere

Exerciții cu baston

Exerciții de alergare

Making of cursuri de sport online la LTN

 

Go to Top