LTN s-a mutat online

Acasa/LTN s-a mutat online
LTN s-a mutat online2020-04-04T12:03:40+03:00

Cusurile LTN sunt online

Suspendarea temporară a cursurilor din școli și grădinițe nu a luat prin surprindere Liceul Teoretic Național. În bună parte și datorită faptului că școala noastră folosește platforma Google Classroom pentru suport digital al activităților de la ore de multă vreme. Tehnologia și o învățare activă a ceea ce înseamnă să prevenim, mai degrabă decât să tratăm, ne ajută să trecem cu succes peste vreme și vremuri.

Vom actualiza constant această pagină cu modalitatea de desfășurare a activității didactice în cadrul Liceului Teoretic Național.

Interviu cu doamna prof. dr. Silvia Moraru,
director fondator al Liceului Teoretic Național,
Radio România Actualități, 18 martie 2020, emisiunea De la minus la plus infinit

Interviu cu Maria Bondoc,
prof. învățământ primar și director adjunct la Liceului Teoretic Național,
Radio România Cultural

Interviu cu Marian Tescu,
profesor educație fizică la Liceului Teoretic Național,
Radio România Cultural

Activitatea educațională a Liceului Teoretic Național continuă în mediul online.
Pentru a menține la standarde înalte calitatea actului educativ, ne-am pregătit intens și am efectuat simulări la clasă.

Încă din prima zi de distanțare socială, lecțiile planificate conform orarului școlar au început să se desfășoare digital sub următoarele forme:

  • Webinarii cu profesorii care își prezintă lecțiile conform planificării din calendarul anului școlar. Elevii care lipsesc pot urmări de acasă și astfel nu vor exista decalaje de nivel al învățării sau predării.
  • Interactivitate live cu elevii prin utilizarea Google Meet.
  • Comunicarea cu elevii și transmiterea de exerciții, prezentări, conținut media didactic, proiecte sau teme pentru acasă prin folosirea stream-ului Google Classroom.

Utilizarea noilor tehnologii în educație este una dintre realitățile LTN, astfel încât atât elevii, cât și cadrele didactice s-au adaptat cu ușurință situației actuale.

Grădinița

Limba română

Pregătiri de ore la științe

Matematică

Limba română – clasa a II-a

Chimie

Pregătirea pentru Bacalaureat la Matematică

Exerciții de educație fizică la clasa pregătitoare

Strategii de învățare și de gestionare a timpului
oferite de colegele noastre psiholog școlar.

Articole publicate despre activitatea noastră online

Ce spun elevii noștri

Ce părere au elevii despre activitatea educațională din această perioadă?

Pentru mine orele online nu sunt foarte diferite de cele obișnuite, dar mi se pare un pic mai dificil faptul că nu mai sunt înconjurată de oameni. Profesorii ne-au ajutat foarte mult și au încercat să facă cât mai ușoară predarea ca să putem înțelege. Îmi place faptul că în perioada asta dacă nu făceam școala cred că m-aș fi plictisit pentru că nu aș fi putut nici să ies afară, dar așa îmi umplu timpul cu școala.

Ioana T.

În ultimele două săptămâni de școală online am realizat ce diferență poate face prezența fizică a unui profesor în procesul de înțelegere și învățare. Din punctul meu de vedere, la momentul de față, cursurile se desfășoară în cel mai bun mod posibil și nu cred că s-ar putea îmbunătăți ceva.

Luana Ț.

Mie mi se pare destul de interesant să facem cursurile online. Ceea ce îmi place este că nu imi mai pierd timp pe drum și ca pot avea mai mult timp pentru mine.

Ana M.

De două săptămâni se fac ore online din cauza închiderii școlilor. Pentru mine aceste două săptămâni au fost foarte interesante deoarece nu am mai experimentat videoconferințe cu profesorii și pe o perioadă așa lungă de timp. Un lucru bun a fost că orele au fost mai relaxante și am putut dormi mai mult pentru că nu mai pierdem timp pe drum. În schimb, îmi lipsesc colegii și socializarea de la școală.

Tudor B.

În primul rând, mi s-a părut interesant pentru că este o nouă metodă de învățare. Nu pot să zic că a fost foarte dificil pentru mine la început, dar am început să înțeleg la ore mai bine, de la începutul celei de-a doua săptămâni. Cred că a trebuit un timp de acomodare cu acest mod de învățare și pentru elevi și pentru profesori. Sunt mulțumită cu felul în care decurg orele online și înțeleg bine ceea ce se predă.

Ana C.

Mie mi se pare interesantă toată experiența aceasta cu orele online. Nu cred că ar mai putea fi îmbunătățit ceva.

Ștefania M.

În opinia mea, prima săptămână de lecții online a fost dificilă și nu prea înțelegeam nimic, dar a doua săptămână am început sa mă obișnuiesc. La matematică, cu siguranta am înțeles mult mai bine cu explicațiile și cu prezentările acelea de la ora . La fel și la romana. Pot recunoaște că mi se pare ca facem lecții în mod serios și poate deveni obositor. La unele materii facem conferința și nu mi se pare adecvat, profesorii ar putea sa ne pună materiale și cateva exerciții de rezolvat și atât. Ca un rezumat al celor 2 saptamani a fost bine și mi-a plăcut În concluzie, cu toate cele spuse anterior, școala online este bine structurată și accesibilă dar poate să devină și obositoare.

Ana Maria S.

Mie în aceste două săptămâni mi-a plăcut faptul că mi-am văzut colegii, chiar dacă nu e același lucru ca în realitate, măcar vorbim aproape zilnic. Mai apreciez faptul că nu avem exagerat de multe teme, că nu rămânem în urmă cu materia, că înțelegem ce ni se predă și îmi place faptul că, până la urmă, e ceva nou și mai învățăm câte ceva și mai ales că pot dormi mai mult :)). Această experiență pot să zic că are mult mai multe avantaje decat dezavantaje.

Cristiana P.

După cele două săptămâni scurse de cursuri on-line pot să zic că a fost o experiență nouă și interesantă. În general am o părere bună. Nu este același lucru cu participarea la cursuri la școală, pe care le prefer, dar este o soluție adecvată pentru această situație complicată. Cursurile online sunt bune deoarece ne ajută să nu pierdem timpul și să rămânem în urmă cu lecțiile. Platforma video Google Meet este foarte bună deoarece o putem folosi pe oricare din dispozitivele electronice pe care le avem la îndemână: smartphone, tabletă sau laptop. Modul de anunțare al întâlnirilor ar trebui să fie mai standardizat, uneori e mai complicat să-mi dau seama unde este link-ul respectiv.

Norina S.

Liceul Teoretic Național

Liceul Teoretic Național este deschis elevilor de toate vârstele, începând cu grădinița și terminând cu ciclul liceal

Experienţă şi încredere

Liceul Teoretic Național este un produs al dragostei pentru copii, al experienței, al speranței și al încrederii în sistemul de învățământ românesc

Colaborare în parteneriat

Elevii și părinții sunt partenerii LTN. Împreună cu echipa LTN construim zi de zi Modelul „Școală pentru viață”