Expoziția LTN

Programul „Expoziții permanente” este destinat familiarizării elevilor cu evoluțiile tehnologice în trei domenii de mare interes: electronică, comunicații, fotografie. În cadrul expozițiilor permanente elevii au posibilitatea să cunoască și să înțeleagă cum au evoluat, în mod practic, performanțele tehnice în cele trei domenii, cum s-au modernizat tehnologiile, în concordanță cu dezvoltarea științei. O serie de lecții cu tematică adecvată se vor desfășura în spațiul unde sunt realizate expozițiile.

Expo LTN

Anul 2018-2019 deschide sezonul de Expoziții LTN cu o primă expunere intitulată „Călătoria Tehnologică” care cuprinde exponate din cele mai vechi timpuri, până astăzi. Elevii au ocazia de a cunoaște și înțelege cum s-a modernizat tehnologia în concordanță cu dezvoltarea științei și totodată, vor descoperi, cu aceeași bucurie ca în momentul unei vizite la muzeu, obiecte pe care poate altfel nu le-ar putea vedea.

Coordonator program „Expozițiile LTN”
Ilie Bumbac, Șef Departament Creație
ilie.bumbac@liceulnational.ro

Din 2020, Expozițiile LTN derulează proiectul „Obiectul lunii” care vine în sprijinul ideii de familarizare a elevilor cu evoluția vremurilor, aducând mai aproape către copii, în funcție de tematica unui eveniment internațional, unul sau mai multe obiecte din cadrul colecției Liceului Teoretic Național.