Grădiniță

Grădinița LTN funcționează din anul școlar 2014-2015 după Curriculumul Național, dar include un modul de limba engleză intensiv, adaptat grupelor de vârstă. Nivelurile sunt: grupa mică (2,5/3-4 ani), grupa mijlocie (4-5 ani) și grupa mare (5-6 ani). Clasele nu depășesc numărul de 12 copii.

Grădinița LTN are un program construit în funcție nevoile și caracteristicile de dezvoltare ale copiilor și alternează perioade de activitate cu perioade de relaxare și joc liber între copiii din toate grupele. Respectăm individualitatea copiilor în ceea ce privește nevoile fundamentale pentru apă și mers la toaletă, acestea petrecându-se la cererea copiilor și nu conform unui program impus.

Grădinița LTN are personal didactic ce cunoaște și înțelege filosofia educației centrate pe elev și planifică activitățile ca răspuns la nevoile de dezvoltare ale copiilor și nu ca un scop în sine. Ariile de dezvoltare ale copiilor urmărite, sunt:

 • Dezvoltarea fizică, cu preocupare pentru sport, sănătate, alimentație echilibrată și deprinderi de igienă personală;
 • Dezvoltarea socio-emoțională cu preocupare pentru dezvoltarea conceptului de sine, dezvoltarea, exprimarea și controlul emoțiilor și deprinderea abilităților de interacțiune socială cu copii și adulți și acceptarea diversității;
 • Dezvoltarea limbajului și a comunicării cu preocupare pentru deprinderea abilităților de a se exprima și de a asculta, lărgirea permanentă a vocabularului și crearea interesului și a premiselor pentru citire și scriere;
 • Dezvoltarea cognitivă prin formarea gândirii logice și dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor;

Grădinița LTN are un meniu diversificat întocmit de un terapeut nutriționist, conținând alimente sănătoase și proaspete și preparat în fiecare zi în bucătăria din incinta campusului.

Gradinita LTN

Viziune și Activități

Instruirea copiilor pe domenii experiențiale: Domeniul limbă și comunicare, Domeniul științe, Domeniul om și societate, Domeniul psihomotric, Domeniul estetic și creativ prin oferirea de informații, înlesnirea deprinderii de noi îndemânări și dezvoltarea abilităților;

Demersul educațional pe care și-l propune Liceul Teoretic Național pentru învățământul preșcolar respectă dreptul copilului la joc ca formă fundamentală de învățare și mijloc principal de stimulare a capacității și creativității copilului.

Toți copiii au inclus în program, cursuri zilnice de limba engleză și cursuri de înot, de două ori pe săptămână.

Activitățile pregătite pentru copii între 2,5/3 și 4 ani sunt gândite din perspectiva orientării spre socializare și dobândire a competențelor lingvistice și de dexteritate specifice vârstei.

Pentru copii de 5-6 ani, activitățile sunt gândite și organizate din perspectiva pregătirii pentru școală, a creșterii timpului de concentrare și a deprinderii lucrului în echipă.

Gradinita LTN

Spațiu și dotări

Grădinița LTN ocupă primul etaj al Liceului Teoretic Național, mediu securizat cu control acces și supraveghere video în timp real. Sălile de grupă sunt spațioase și luminoase, astfel încât lumina artificială este utilizată doar după lăsarea serii.

Grădinița LTN cuprinde următoarele spații la care au acces toți copiii:

 • Un spațiu pentru experimente științifice și studiul lumii înconjurătoare, dotat cu hartă, forme geometrice, colecții de roci, diverse materiale, calendarul naturii;
 • Un spațiu pentru construcții dotat cu lego, cuburi de lemn, cutii de chibrituri, bețișoare, ghinde, castane, lădiță cu nisip;
 • Un spațiu pentru activități artistice ce pot fi pictură, modelaj, activități practice din materiale reciclabile;
 • Un spațiu pentru bibliotecă, organizat ca un colț de lectură, cu pernuțe, cărți, cuburi cu povești;
 • Căsuța păpușii, ce este un spațiu pentru jocul de rol;
 • Un spațiu pentru jocuri de masă.

În Grădinița LTN activitățile zilnice, servirea mesei și somnul de după-amiază se desfășoară în spații diferite, special amenajate pentru aceste activități. Există, de asemenea, un spațiu exterior de joacă special dedicat copiilor din grădiniță.

În Grădinița LTN copiii au acces la complexul sportiv ce constă în bazin de înot acoperit, sală de sport, teren de sport în aer liber.

Pentru a programa o vizită la Grădinița LTN sau dacă doriți să aflați mai multe detalii vă rugăm să apelați numărul nostru de contact:

Gradinita LTN

Taxe și condiții de înscriere

Înainte de înscrierea la Grădinița LTN, toți copiii beneficiază de o evaluare socio-emoțională și o zi (conform tipului de program ales de către părinți) petrecută în grădiniță cu participare la toate activitățile ce au loc în ziua respectivă. Această organizare oferă oportunitatea de a evalua dacă specificul Grădiniței LTN este potrivit nevoilor copiilor și familiilor, astfel încât decizia de înscriere să fie cea potrivită. Rezultatul evaluării socio-emoționale este destinat familiei copiilor și grădiniței LTN și cuprinde recomandări pentru o cât mai ușoară integrare și pentru susținerea dezvoltării armonioase a copiilor.

Înscrierea la Grădinița LTN se poate realiza în orice moment al anului şcolar, cu beneficiul calculării taxelor relativ la perioada şcolară rămasă.
Taxele educaţionale sunt exprimate în euro și se plătesc în RON, la cursul BNR din data efectuării plăţii.

 • Programul scurt (08.00 – 12.00): 350 €/lună
 • Programul mediu (08.00 – 13.00): 430 €/lună
 • Programul lung (08.00 – 18.00): 520 €/lună

Taxa educațională se poate achita astfel:

 • prin transfer bancar în contul: RO57 BRDE 445S V093 0713 4450 – RON (BRD Suc. Triumf)
 • numerar la casieria Liceului Teoretic Naţional

Plata se poate efectua integral, la semnarea contractului, sau lunar.

Vizitați și pagina de Facebook – Grădinița LTN