Ce citim?

Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina, Editura Humanitas, 2015

Personajele se transformă, rolurile se inversează, adevărurile devin incerte. Singura certitudine a eroinei rămâne dragostea față de fiul ei, Iusuf, pentru salvarea căruia este hotărâtă să plătească orice preț. Un roman impresionant prin amploare, suflu epic, forță de evocare și umanism.

Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt, Editura Humanitas, 2012

Cu Tanti Roz pe post de ghid într-o viaţă trăită fast-forward, Oscar parcurge, printre râsete şi lacrimi, itinerarul emoţionant al tuturor vârstelor şi experienţelor umane îmbogăţite de imaginaţia lui, care umple spaţiile albe şi îmbracă realitatea în veşmântul miracolului.

Despre destin. Un dialog despre cea mai dificilă temă a muritorilor, de Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Editura Humanitas, 2020

Zece scrisori schimbate cu eleganța și firescul unei prietenii intelectuale vechi de peste patruzeci de ani, pline de reflecții, umor, experiențe personale și culturale, un turnir modern al ideilor în care se confruntă două concepții despre destinul omului. Un epistolar despre soartă și sorți care se citește pe nerăsuflate.

Ce vizionăm?

The Notebook, 2004

Allie Hamilton și Noah Calhoun s-au întâlnit într-o seară la carnaval și se îndrăgostesc. Părinții ei nu consimt legătura fiicei lor, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată și cunoscută, și hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah.

Unde mergem?

Ziua Culturii Naționale, Institutul Cultural Român

Conform Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010, ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naționale, marcând astfel și data nașterii poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889)

Flautul Fermecat, Wolfgang Amadeus Mozart, Spectacol de operă adaptat pentru copii, Opera Națională București

Opera în două acte „Flautul fermecat” a avut premiera la Viena, la Freihaustheater, un teatru popular, în anul 1791. Lucrarea este considerată cea mai bună creaţie a genului singspiel, operă comică de origine germană care în loc de recitativ (dialog cântat) foloseşte dialogul vorbit. „Flautul fermecat” este una dintre cele mai apreciate şi cântate opere din lume.

Ce ascultăm?

Interstellar, official soundtrack, Hans Zimmer | WaterTower.