Project Description

Ce cărți citim?

Nicolae IorgaJurnalul ultimilor ani, 1938–1940. Inedit

„O operă în care atitudinea morală şi loialitatea joacă un rol aşa de mare poate părea învechită multor oameni de azi. Solidaritatea naţională pe care N. Iorga a predicat-o necontenit a rămas o formulă convenţională, repetată la festivităţi, în timp ce o fărâmiţează îmbrânceala partidelor şi a intereselor personale….Existenţa acestui material inedit a fost complet necunoscută publicului, chiar istoricilor preocupaţi de biografia învăţatului sau de ilustrarea activităţii politice din ultimii ani de pace înainte ca ţara să fie absorbită de-al Doilea Război Mondial. Cititorii părţii precedente a jurnalului vor găsi detalii despre cum a evoluat situaţia şi despre regimul acelor ani, cu care Iorga a colaborat…”

Momente si schite alese pentru copii, I.L.CARAGIALE

Umorul, ironia fină în fața moravurilor societății, comicul și narațiunea savuroase ale lui Caragiale se îmbină cu ilustrațiile fermecătoare ale Dianei Tivu, aducând în fața cititorilor un univers familiar și îndrăgit, care reușește, în mod remarcabil, să surprindă și să captiveze din nou publicul. „Cât am fost copil, pentru mine «teatru» a însemnat Caragiale. Am fost, pe rând, doamna Ftiriadi, mamițica lui Bùbico, Zoe Trahanache și Mam’mare a lui Goe în scenetele pe care le jucam la școală și la clubul de teatru – prețioase amintiri, care nu contenesc să-mi aducă zâmbetul pe buze. Personajele lui le-am folosit ca șablon să măsor lumea în care am crescut, iar critica voioasă asupra societății a devenit parte din propria-mi voce interioară….Citindu-l și ilustrându-l pe Caragiale acum, la început de secol XXI, nu pot să nu aplaud lentila prin care alege să vadă lumea și năravurile ei, dar și cât de actual a rămas.” Diana Tivu, ilustratoare

Gramatica limbii romane pentru elevi si profesori. Sinteze si exercitii. este o lucrare realizată dintr-o perspectivă integratoare: pe de o parte, sunt tratate nu doar părțile de vorbire și părțile de propoziție (care au ponderea cea mai mare), ci și elemente de vocabular, de fonetică, ortografie și ortoepie și de stilistică, așa cum apar în actuala programă; pe de altă parte, chiar în tratarea problemelor de gramatică, s-a urmărit nu doar relația dintre gramatică și alte compartimente ale limbii, ci și relația dintre aceasta și literatură. Fiecare capitol este urmat de exerciții diversificate, pentru care se oferă rezolvări.

 

Ce film vizionăm?

Minions: The Rise of Gru 

Plasat imediat după evenimentele din primul film, de data aceasta în anii 1970, un Gru de 12 ani crește în suburbii. Un fanboy al unui grup de super-răi cunoscut sub numele de Vicious 6, Gru pune la cale un plan pentru a deveni suficient de rău pentru a li se alătura. Când Vicious 6 îl concediază pe liderul lor, legendarul luptător Wild Knuckles, Gru este intervievat pentru a deveni cel mai nou membru al lor. https://www.youtube.com/watch?v=6DxjJzmYsXoNu merge prea bine, iar lucrurile se înrăutățesc doar după ce Gru le fură o piatră prețioasă cu ajutorul lui Kevin, Stuart, Bob, Otto și ceilalți Minioni și devine brusc inamicul de moarte al vârfului răului.

Unde mergem?

NEVERSEA, 7 – 10 IULIE, CONSTANȚA

În cea de-a patra ediției a festivalului Neversea sunt așteptați peste 150 de artiști români și internaționali, printre care, Tyga, Alan Walker, Alesso, Black Eyed Peas, Dimitri Vegas & Like Mike și mulți alții. În vârstă de 32 de ani, Tyga este, la ora actuală, unul dintre cei mai îndrăgiți rapperi din lume. De-a lungul carieri sale, Tyga a reușit să obțină Discul de Platină și Discul de Aur pentru vânzări record și o nominalizare la Grammy.

Pe scena principală vor mai urca și artiști români. Delia, Carla’s Dreams, Smiley și The Motans și trioul fenomen One True Singer, format din Rareș, Adi și Erika Isac vor încânta publicul de la Neversea.

ELECTRIC CASTLE, 13 – 17 IULIE, BONȚIDA, CLUJ

Evenimentul se va desfășura pe Domeniul Banffy din Bonțida, iar timp de 5 zile vor fi peste 100 de ore de muzică. Twenty One Pilots, Gorillaz, Peggy Gou, Disclosure sau Editors sunt printre principalii artști aflați în capul de afiș. Participanții se pot bucura de o călătorie cu balonul cu aer cald, în timp ce alții pot viziona un film înainte de concert sau să citească o carte bună, relaxându-se în hamac.

Ce muzică ascultăm?