Ce citim?

Mănâncă, roagă-te, iubește de Elizabeth Gilbert, Editura Humanitas, 2016

Devenită rapid bestseller New York Times și bestseller al Asociației Librarilor Americani, această carte apăruta în 2006 este perfect rezumată de însuși subtitlul sau: One Woman’s Search for Everything through Italy, India and Indonezia (O femeie caută lucrurile cu adevărat importante in Italia, India și Indonezia). Mănâncă, roagă-te, iubește stă la baza unui film având-o ca protagonistă pe Julia Roberts.

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău, de Fredrik Backman, Grupul Editorial Art, 2020

Ia-ți cu tine șervețelele atunci când începi să citești, dar ia-ți și simțul umorului. Este genul acela de roman pe care dacă-l ratezi, n-o să ți-o ierți niciodată. – Business Insider

Romanul lui Backman, care aduce în prim-plan relația înduioșătoare dintre o bunică și nepoata ei, este un omagiu încântător adus puterii poveștilor de a vindeca și consola. – Booklist

Atomic Habits. O cale ușoară și eficientă de a-ți forma obiceiuri bune și a scăpa de cele proaste, de James Clear, Editura Lifestyle, 2019

„O carte extrem de practică și utilă. James Clear extrage informațiile fundamentale despre formarea obiceiurilor, astfel ca tu să poți realiza mai mult concentrându-te pe mai puține lucruri.” – Mark Manson, autorul bestsellerului Arta subtilă a nepăsării.

Inspirându-se din cele mai noi descoperiri din biologie, psihologie și neuroștiințe, James Clear a conceput un ghid ușor de asimilat, cu ajutorul căruia obiceiurile bune devin inevitabile, iar cele rele, imposibile.

.

Ce vizionăm?

Interstellar, 2014

În contextul în care existența omenirii pe Terra este amenințată, un grup de exploratori depășește limitele spațiului și cucerește imensele distanțe ale unei călătorii interstelare. În regia lui Christopher Nolan, Interstelar: Călătorind prin Univers îi aduce în rolurile principale pe: Matthew McConaughey, Anne Hathaway și Jessica Chastaine.

Închisoarea îngerilor, 1994

Anul 1947. Andy Dufresne, un tânăr bancher, este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției și a amantului acesteia, deși Andy declară că este nevinovat. În închisoare, Andy il întâlnește pe Red, un bărbat de culoare închis de 20 de ani. Andy va pune la cale un ingenios plan de evadare, dar și de pedepsire a tiranicului director al închisorii.

Unde mergem?

Saga Festival, 2022, Arena Națională – București, 3-5 iunie

Începând cu anul 2022, SAGA Festival va avea un nou loc de desfășurare, mai grandios, care va aduce împreună și mai mulți iubitori de muzică electronică. Pe 3, 4 și 5 iunie 2022, noul loc de întâlnire va fi Arena Națională din București, împreună cu parcul care o împrejmuiește, acolo unde întregul concept al festivalului va atinge noi valențe, unde vor fi mai multe scene, surprize și secrete care așteaptă să fie deslușite.

Sunetul muzicii, Opera Comică pentru Copii, 12 iunie 2022

Cu ocazia Zilei Copilului, Opera Comică pentru Copii a făcut un cadou de neuitat: celebrul musical “Sunetul muzicii”, de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu.

Ce ascultăm?

Shrek – soundtrack (2001) – Oscarul pentru cel mai bun film de animație.

Johann Strauss – Dunărea Albastră, Orchestra Filarmonică din Viena