Ce citim?

Bătrânul și marea de Ernest Hemingway, Editura Polirom, 2014

Scriitorul adevărat este un om singur. Și, pe măsură ce crește în ochii celorlalți, se cufundă tot mai mult în singurătate. Iar dacă este suficient de bun, în fiecare zi e nevoit să se confrunte cu eternitatea sau cu absența ei. Pentru un scriitor adevărat, fiecare carte este un nou început, o nouă încercare de a atinge ceva care rămâne mereu de neatins. Misiunea lui este de a merge pe căi ce n-au mai fost umblate sau de a izbuti acolo unde alții au dat greș.

Ernest Hemingway este laureat al Premiului Pulitzer (1953) și al Premiului Nobel pentru Literatură (1954).

Minunea în 365 de zile de R. J. Palacio, Grupul Editorial Art, 2020

Peste 6 milioane de oameni au citit Minunea, un bestseller aflat pe locul întâi în topul New York Times, și l-au îndrăgit pe Auggie Pullman, un băiat obișnuit cu o față neobișnuită. Este cartea care a inspirat mișcarea „Alege să fii bun“. În Minunea, cititorii au făcut cunoștință cu memorabilul profesor Browne, un mare colecționar de precepte, printre altele.

O scurtă istorie a timpului de Stephen Hawking, Editura Humanitas, 2018

Nici o carte de ştiinţă nu s-a bucurat vreodată de popularitatea Scurtei istorii a timpului: timp de mai bine de patru ani s-a aflat pe lista de bestselleruri din The Sunday Times, mai mult decât orice altă carte. Explicaţia acestui succes ţine de natura întrebărilor pe care le pune aici Stephen Hawking, unul dintre cei mai mari savanţi contemporani, devenit, alături de Einstein, un simbol al ştiinţei: Cum s-a născut universul? Este timpul reversibil? Este spaţiul nemărginit? Există şi alte dimensiuni spaţiale, care scapă percepţiei noastre?

Ce vizionăm?

Gladiator, 2000

Regizorul Ridley Scott readuce publicului de cinema bătăliile glorioase din vremea romanilor într-o poveste impetuoasă despre curaj și revanșă. Marele general roman Maximus (Russell Crowe) a condus din nou legiunile spre victorie pe câmpul de luptă. Odată terminat războiul, Maximus se gândește să se întoarcă acasă, la soția și la fiul său. Cu toate acestea, muribundul împărat Marcus Aurelius (Richard Harris) mai are încă o sarcină pentru general: să-i transmită puterea.

Unde mergem?

Hooverphonic – Concert Arenele Romane, București – 24 mai 2022

Hooverphonic vine din Belgia și în cei peste 20 de ani de activitate a lansat 10 albume și hit-uri precum „Mad About You”, „Eden” sau „2 Wicky”, combinând trip hop-ul cu rockul alternativ și cu muzica electronică. Cel mai recent material discografic este „Looking For Stars” care a fost lansat în 2018. Piesele trupei au fost incluse pe soundtrack-urile multor filme precum CSI, La Femme Nikita, I Know What You Did Last Summer, Permanent Midnight, The Interview, Stealing Beauty sau Third Watch.

BurgerFest – Cea de-a șasea ediție BURGERFEST, singurul eveniment din România dedicat în exclusivitate burgerilor, se va desfășura între 13 și 15 mai 2022. Locația va fi anunțată în curând.

Don Quijote, Ludwig Minkus – Opera Națională București – balet, 21 mai 2022, ora 18:30

Casa lui Don Quijote, în Castilia. Don Quijote, un nobil în vârstă, visează cu ochii deschişi,  la o viaţă plină de fapte eroice şi  la frumoasa Dulcineea. Pentru a-şi îndeplini aceste vise, plănuieşte o călătorie în căutarea de aventuri fabuloase. În acest scop îl ia cu el pe  servitorul de încredere, Sancho Panza.

Ce ascultăm?

Amy Winehouse – Greatest Hits, Full Album (2020) | The Best Of Amy Winehouse