Centenar Unire

Centenarul Marii Uniri

 • Lecții interdisciplinare, proiecte dedicate

  Toate nivelurile de școlaritate sunt implicate în crearea de produse educaționale inter și multi disciplinare dedicate temelor Centenarului Marii Uniri.

  Pe parcursul anului calendaristic 2018, profesorii din cadrul Liceului Teoretic Național au realizat lecții inedite, complexe, folosind mijloace tehnologice de ultimă generație sau bucurându-se de prezența unor invitați speciali. Uneori acești invitați, profesioniști și modele de viață în domeniul lor de activitate, sunt chiar părinții elevilor, membri ai Consiliului Științific al LTN sau mentori și colaboratori apropiați ai comunității școlii noastre.

  O parte din rezultatele acestor exerciții educative pot fi parcurse accesând website-ul dedicat Centenarului Marii Uniri, creat de elevii Liceului Teoretic Național.

 • Invitați speciali la clase

  „Modelul LTN – Școală pentru viață” promovează formarea de competențe și aptitudini creative prin descoperirea adevăratelor modele de viață și prin parcurgerea unor activități care au legătură nemijlocită cu viața reală din afara școlii, ca instituție. De aceea, am ales ca în anul Centenarului să aducem aproape de elevii noștri personalități și personaje care îi pot inspira și le pot stârni curiozitatea.

  Am invitat la clase, de la nivelul primar până la liceu, personalități din lumea academică (profesori, rectori și decani din mari universități ale României), reprezentanți ai unor meserii liberale care presupun descoperirea unei vocații (medici, avocați, militari), profesioniști din domeniul antreprenoriatului de vârf dar și părinți și bunici ai elevilor, oameni care reprezintă un prim reper de orientare profesională și personală pentru copii.

 • Website realizat de elevi

  Profesori de la disciplinele de Informatică, Educație Tehnologică, Limba Română și Istorie au lucrat împreună pentru realizarea unui proiect complex care s-a concretizat într-un produs digital construit de elevii Liceului Teoretic Național.

  Website-ul Centenarul Marii Uniri este un proiect inter-disciplinar la care elevi de la nivelurile primar, gimnazial și liceal au lucrat pe parcursul unui semestru întreg. Lansarea oficială a website-ului va avea loc cu ocazia Festivității Zilei Naționale la LTN, joi, 29 noiembrie 2018.

Lucrari Centenar
 • Excursii tematice, pe urmele istoriei

  Programul „La pas prin țara mea” a fost conceput în anul 2018 în așa fel încât să completeze activitățile instructiv-educative din programul Centenarului Marii Uniri la LTN.

  Bucovina – centrul spiritualității românești, Pe valea Teleajenului, Pe urmele lui Ovidius, Vechiul spațiu românesc și Cetăți medievale transilvane sunt excursiile din anul 2018 care duc elevii din Liceul Teoretic Național pe urmele istoriei celor 100 de ani de România prin obiectivele turistice stabilite și traseele alese de specialiștii LTN.

 • Târg de iarnă, produse 100% românești

  Alături de activitățile formale realizate în școală, anul școlar cuprinde și activități non-formale corelate cu programele derulate în cadrul „Modelului LTN – Școală pentru viață”. Târgurile LTN sunt activități care promovează spiritul antreprenorial al elevilor și valorile școlii noastre.

  Târgul de iarnă este dedicat Centenarului Marii Uniri și va oferi publicului produse românești, realizate 100% de elevii LTN. De la prăjituri de casă, până la produse digitale sau cărți, donații de cadouri pentru persoanele defavorizate sau expoziții inovative ale celor mici, toate așteaptă feedback-ul părinților și prietenilor care ne vor vizita în cadrul târgului.

 • Ediție specială a Revistei „D’ale LTN-ului”

  Elevii Liceului Teoretic Național, alături de mentori și contributori de marcă, au dorit să realizeze o ediție specială a Revistei „D’ale LTN-ului”prin care să celebreze istoria celor 100 de ani de România. Paginile acestei ediții speciale sunt realizate, mai mult ca oricând, de elevii școlii noastre: logo-uri, grafică, strategie de comunicare, visual-design, articole și coordonarea redacției – toate aparțin unei echipe care s-a dedicat multe ore acestei activități.

  Lansarea Revistei va avea loc cu ocazia Zilei Naționale la LTN, joi – 29 noiembrie 2018, orele 14:00. Varianta online poate fi accesată aici:  http://bit.ly/RevistaLTN-03 iar varianta print poate fi găsită la Biblioteca LTN dar și în cadrul Târgului de iarnă.

 • Ziua Națională a României la LTN

  Expoziții de lucrări artistice, promovarea proiectelor de la clasă prin expunerea rezultatelor, coregrafie inedită a Horei Unirii, flash-mob tematic, intonarea Imnului Național, scenete cu tâlc autohton și multe surprize – vă așteaptă joi, 29 noiembrie 2018 la Liceul Teoretic Național.

  Ziua Națională la LTN a reprezentat întotdeauna un prilej de a fi împreună și de a celebra valorile românești.

Lucrari Centenar