Postări

Nu evităm clasicul, dar nici nu păstrăm mereu același calapod pentru a educa, a ne distra sau a evolua împreună.
O abordare diferită a serbărilor școlare, poate fi un pas înainte spre dezvoltarea metodelor de educație.
Scrie despre serbări și metode alternative de a le aborda, profesor învățământ primar la LTN, Vintilă Georgiana

liceulnational.ro
Serbările școlare - o abordare alternativă Georgiana Vintilă, profesor învățământ primar Despre serbări și abordarea acestora într-o manieră clasică s-a auzit, s-a vorbit și s-a experimentat în decursul anilor, de multe ori. Zilele noastre, ale profesorilor, alături de elevi sunt di...

Școlile particulare nu sunt o noutate în peisajul nostru educațional. Sunt parte a învățământului românesc, ale cărui începuturi coincid cu zorii epocii moderne.... De la preceptorii străini și “dascălii ce se află la casele boierești”, care dădeau lecții de latină, franceză sau retorică odraslelor de boieri sau de domnitori, până la “școala de științi”, “școalele osebite”, “școalele de pre de laturi”, “care sparg școala domnească (îi fac concurență, n.a.), educația privată a avut o contribuție importantă la modernizarea școlii românești.

Vezi mai mult
educatieprivata.ro
de Marcel Bartic Școlile particulare nu sunt o noutate în peisajul nostru educațional. Sunt parte a învățământului românesc, ale cărui …
Clipuri video
Tabăra de biciclete de la Predeal
22
4
Serbarea clasei a II-a B s-a desfășurat sub forma unei petreceri în care buna dispoziție, dezinvoltura și detașarea au fost stările care au definit momentul nostru. Abordarea relaxată a celor două scenete (O rețetă buclucașă și Vizită - interpretare proprie), a sesiunii de dans de tip Dance Battle și a mult așteptatului Musical (Povestea unui ciobănaș) a făcut ca atât elevii cât și părinții să savureze fiecare moment și să sudeze și mai mult frumoasa noastră uniune. Am început cu Dance Battle (bătălia dansurilor), o etalare a mișcărilor de dans învățate atât de la mine, cât și improvizate de copii, apoi au urmat scenetele abordate într-o manieră amuzantă, iar la final m-am alăturat lor pentru a cânta în Musical, ceea ce m-a făcut să simt alături de ei fiorii emoțiilor scenei. Încurajator și minunat! Sunt deosebit de mândră de elevii mei, de implicarea deosebită în compunerea și desfășurarea acestei petreceri, de dorința lor intrinsecă de a lucra împreună și nu în ultimul rând de pura bucurie cu care vin la școală în fiecare zi. Fiecare moment a fost dorit, muncit și de fiecare moment ne-am bucurat cu sufletul pentru că elevii au avut propria lor contribuție în desfășurare. (Georgiana Vintilă, profesor învățământ primar, clasa a II-a)
24
"Eroi de poveste" au fost elevii claselor I din cadrul Liceul Teoretic National sub îndrumarea doamnelor prof. Maria Bondoc și Andreea Ion. Copiii au prezentat cu ocazia finalului anului școlar o sărbătoare a personajelor preferate din cărțile copilăriei. Bucuria s-a împărtășit alături de părinți și prieteni la Muzeul Naţional al Literaturii Române. Povestea merge mai departe... în vacanță! :)
33
2
Fotografii